Як відкрити вино без штопора, щоб не зіпсувати свято: надійні способи

Читать на русском
Автор
1354
Як відкрити вино без штопора
Як відкрити вино без штопора. Фото Freepik

Що робити, якщо загубився штопор, а вино відкрити треба

Ви точно хоч раз у житті стикалися з ситуацією, коли нічим відкрити вино. Буває так, що штопора під рукою немає, а свято вже розпочалося. Що ж робити у такій ситуації?

Як виявилося, є кілька простих та цікавих способів, як відкрити вино без штопора, пише rbc.ua. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як відкрити вино без штопора

Ключі або зубчастий ніж

Під кутом приблизно 45 градусів вставте ключ або зубчастий ніж у пробку і повільно прокрутіть її. Декілька обертів — і пробка почне виходити з пляшки. Дуже важливо глибоко встромити ключ або ніж, інакше пробка може розкришитися.

Нагрійте шийку

Це ефективний спосіб відкрити корок, про який мало знає. Запальничкою нагрійте шийку пляшки і пробка сама почне рухатися до виходу. Коли вона вийде більше ніж наполовину, можете прихопити рукою і дістати її. Дуже важливо – пляшка з вином має бути не холодною, інакше від перепаду температур вона може вибухнути.

Не вгору, а вниз

Корок можна просто засунути всередину пляшки, а не намагатися діставати його нагору. Це один із найпростіших і найбезпечніших способів відкрити вино.

Гвинт, викрутка та молоток

Це теж безпечний спосіб відкрити вино, проте доведеться докласти фізичної сили. За допомогою викрутки закрутіть гвинт у пробку, а потім за допомогою молотка-цвяходера спробуйте витягнути гвинт разом із пробкою.

Раніше "Телеграф" розповідав про простий спосіб перевірити, чи не зіпсувалося вино. Зіпсоване вино пити небезпечно.