Як звільнити місце на телефоні: поради на щодень

Читать на русском
Автор
1515
Щомісяця очищуйте телефон від мотлоху
Щомісяця очищуйте телефон від мотлоху. Фото Freepik

"Очищення кеша" — важлива процедура звільнення пам'яті від сміття

Не розряджайте батарею сматфона до нуля, а також дбайте про те, щоб пам'ять вашого гаджета не була забитою. Telegram та інші месенджери поглинають пам'ять вашого смартфона, тому їх потрібно періодично очищувати.

Додатки, які затримують роботу смартфона, мінімум місця – ці проблеми знайомі майже кожному. "Телеграф" зібрав прості поради, які полегшать життя вам та вашому телефону.

Передусім потрібно видалити непотрібні файли. Це можуть бути світлини та відео, додатки, які рідко використовуються. Якщо видаляти нічого не хочеться, є просте рішення.

Якщо ви активний користувач Telegram, WhatsApp та інших месенджерів, ви, мабуть, бачили, що смартфон автоматично зберігає зображення та відео. Відповідно в пам'яті накопичується зайва інформація, яка може охопити десятки гігабайтів.

Процедура очищення від сміття в месенджерах називається "Очищення кеша". У Telegram його можна знайти в "Налаштування" → "Дані та сховище" → "Використання сховища" → "Очистити кеш Telegram".

Така чистка щомісяця гарантує повернення декількох Гбайт пам'яті. А найголовніше, що ви не втрачаєте доступу до файлів. Якщо потрібно, то вони загрузятся повторно. Важливо не видаляти переписки та повідомлення.

Програми для перегляду відео – друга група додатків. До таких насамперед можна віднести YouTube і TikTok. З месенджерами вони автоматично завантажують контент на ваш пристрій, щоб ви могли спокійно гортати стрічку.

Очищення TikTok: запускаємо додаток → вкладка "Профіль" → "Налаштування та конфіденційність" → "Звільнення місця" → "Очистити кеш".

Очищення YouTube: відкриваємо налаштування смартфона → розділ "Додатки" → вибираємо YouTube → "Пам'ять" → "Очистити".

Також чимало місця на телефоні вимагають додатки для прослуховування музики від різних стрімінгових сервісів. Відбувається це через те, що користувачі завантажують пісні або ж цілі альбоми на смартфон для відтворення їх в офлайні.

Аби видалити завантажені пісні, виберіть в переліку додатків розділ "Музика" і натисніть "Редагувати". Таким чином можна видалити як всі пісні, так і пісні окремих виконавців.

Раніше "Телеграф" писав, як не можна заряджати телефон. Передусім не варто чекати, поки телефон повністю розрядиться.