Не розряджайте батарею смартфона до нуля: чим це загрожує

Читать на русском
Автор
2507
Не можна розряджати смартфон до нуля
Не можна розряджати смартфон до нуля. Фото ek.ua

Що зменшить термін служби вашого смартфона

Сучасний світ неможливий без смартфонів. Це і чудовий засіб зв’язку, і калькулятор, і платіжний інструмент тощо. Мабуть, ніхто не уявляє свого комфортного життя без цього пристою. Раніше ми вже розповідали, як пришвидшити зарядку смартфона. Тепер поговоримо, чому не можна його розряджати до нуля.

Більшість смартфонів треба нести в сервіс і платити за це немаленькі кошти, щоб замінити батарею. Щоб вам цього не довелося робити, треба знати прості правила користування нею. Про це розповіли на techno.nv.

Чому не можна розряджати батарею смартфона до нуля

  • Це скоротить термін його служби. У сучасних смартфонах використовуються літій-іонні акумулятори. Вони найкраще працюють при заряді від 20% до 80%. Регулярний розряд до нуля призведе до сильного навантаження на акумулятор.
  • Він не працюватиме оптимально. Треба зберігати пікову продуктивність. Це можна робити лише тоді, коли на смартфоні достатньо енергії.
  • Розряджений смартфон може глючити. Можуть збитися налаштування додатків та програм. Для ефективної роботи треба зберігати більше, ніж 20% заряду.
  • Ви можете втратити дані або вони можуть пошкодитися. Якщо у процесі редагування або оновлення пристрою телефон вимкнеться через розряджений акумулятор, це пошкодить файли або програми.

Раніше ми вже розповідали, що треба робити, щоб телефон не глючив. Ми поділилися цікавим лайфхаком.