Як правильно вибрати гірлянди для ялинки та будинку: поради дизайнера

Читать на русском
Автор
2070
Без цього елемента не обходиться жодне новорічне дерево
Без цього елемента не обходиться жодне новорічне дерево. Фото pexels.com

При виборі прикрас варто орієнтуватися на кілька факторів

Новорічні свята не за горами. Одним з важливих етапів підготовки до Різдва та Нового року є встановлення та прикраса ялинки. Крім іграшок, новорічне дерево традиційно прикрашає гірлянда. Важко уявити свята без мерехтливих серед іграшок вогнів.

На ринку представлено безліч гірлянд різних кольорів, форм та розмірів лампочок. У цьому різноманітті легко загубитися. Тому дизайнер інтер’єрів Бенджамін Бредлі поділився порадами, яку гірлянду варто вибрати для прикраси ялинки та будинку.

Яку гірлянду вибрати

Розмір лампочок. Насправді гірлянда з будь-яким розміром лампочок може прикрасити інтер’єр до новорічних свят. Але все ж таки для прикраси фасаду будинку краще вибирати гірлянди з великими лампами (розмір С-7 та С-9). Але й гірлянди з мініатюрними лампочками підійде, якщо їх буде удосталь.

Бредлі пропонує комбінувати мініатюрні гірлянди з більшими. Це додасть особливий шарм вашій ялинці та будинку.

Колір. Більшість людей схиляються до використання виключно чистого білого чи різнокольорового світла. Бредлі рекомендує використовувати одну колірну схему різдвяного освітлення в кожній кімнаті.

Мерехтливі або миготливі вогні. Якщо ви хочете додати трохи "руху" своїм різдвяним гірляндам, виберіть мерехтливі лампочки, особливо якщо ви використовуєте гірлянди з великими лампочками. За словами дизайнера, вони надають відчуття різдвяного блиску, не дратуючи.

Лампи розжарювання або світлодіодні лампи. Вибираючи різдвяні гірлянди для дому, Бредлі віддає перевагу теплішому та яскравішому сяйву ламп розжарювання. Але світлодіодні гірлянди більш екологічні та енергозберігаючі. До того ж вони не перегорають, як лампи розжарювання.

Незалежно від того, який тип гірлянд ви виберете, добре продумайте, як їх розвісити. Замість того, щоб розташовувати гірлянду на поверхні гілок, краще сховайте її ближче до ствола. Це дасть ефект глибини та дорожнечі.

Раніше "Телеграф" розповідав, на які фактори варто орієнтуватися при купівлі ялинки. Від цього залежатиме, як довго дерево радуватиме вас.