Щоб ялинка не втратила голки: що обов’язково зробити з деревом одразу після покупки

Читать на русском
Автор
2661
Хвоя не пожовкне і не облетить
Хвоя не пожовкне і не облетить. Фото Pexels

Завдяки одній хитрощі ялинка простоїть до закінчення новорічних свят

Цього року ПЦУ перейшла на новоюліанський календар і тепер багато церковних свят в Україні відзначаються раніше. Буквально кілька тижнів залишається до Різдва і багато хто вже почав прикрашати будинки до свята та встановлювати ялинки.

Тим, хто віддає перевагу натуральному дереву, необхідно приділяти особливу увагу догляду, щоб зберегти красу ялинки до закінчення всіх новорічних свят. Власник ферми з вирощування ялинок Лукас Дулл поділився хитрістю, завдяки якій новорічна красуня ніколи не облисіє.

Як доглядати новорічну ялинку

Насамперед потрібно вибрати правильне місце для ялинки. Дерево потрібно ставити далеко від радіаторів, камінів та джерел протягу. В іншому випадку ялинка швидко засохне і втратить хвою.

Найбільша помилка, яку ми робимо зі справжньою ялинкою, — це ставимо її у відведене місце відразу після покупки. Фермер радить спочатку зробити зріз на стовбурі, а потім помістити дерево у велике відро з водою і почекати годину, поки воно вбере якомога більше вологи. Це дозволить зберегти ялинку зволоженою і вона не втратить хвою дуже швидко.

Фахівці радять ставитись до ялинки так само як і до квітів у вазі. Новорічне дерево потребує регулярного поливу. Рекомендується поливати ялинку кожні 3 дні.

Якщо є можливість, не вбирайте ялинку відразу після встановлення. Дайте дереву пару днів, щоб усі гілки розкинулися та розкрили хвою.

Раніше "Телеграф" розповідав, у які дні найкраще вбирати ялинку. А також про те, куди дизайнери радять ставити новорічне дерево.