Окуляри більше не будуть пітніти взимку: тверде мило вас врятує

Читать на русском
Автор
11701
Що допоможе позбавитися від запотівання окулярів взимку
Що допоможе позбавитися від запотівання окулярів взимку. Фото news.uaportal.com

Ці засоби позбавлять вас від дискомфорту під час носіння окулярів взимку

Мабуть, кожен, хто носить окуляри, стикався взимку з проблемою їх запотівання. Це дуже дратує та заважає. Раніше ми розповідали, що треба робити, щоб телефон не розряджався на морозі. Тепер варто поговорити про те, як запобігти запотіванню окулярів.

Коли ви заходите в тепле приміщення з холодної вулиці, на лінзах утворюється конденсат через різку зміну температури. Про це розповіли на apostrophe.

Які засоби допоможуть запобігти запотіванню окулярів

  • Рідке мило чи шампунь. Треба лише взяти ватний диск та натерти одним з цих засобів лінзи. Після цього слід витерти їх м’якою сухою ганчіркою.
  • Тверде мило чи зубна паста. Треба натерти лінзи з обох боків. Потім — протерти лінзи серветкою. Тверде мило чи зубна паста утворюють плівку, яка захищає окуляри від запотівання.
  • Гліцерин. Треба змочити м’яку ганчірку в цій речовині та нанести засіб на обидві сторони лінз. Після цього — взяти суху серветку і відполірувати скло.

Також існують різні спеціальні спреї та серветки, які допомагають позбутися запотівання лінз. Їх зручно носити з собою. Проте, треба пам’ятати — не можна протирати окуляри одягом, це псує лінзи, залишаючи подряпини.

"Телеграф" раніше розповідав, що робити, щоб машина не примерзла на морозі. Ми поділилися дієвими лайфхаками.