Мороз - не біда для автомобіліста: як зберегти машину в мінусові температури

Читать на русском
Автор
4563
Машина примерзає на морозі. Що робити Новина оновлена 09 грудня 2023, 15:04
Машина примерзає на морозі. Що робити. Фото 032.ua

Лайфхаки, які допоможуть вам уникнути проблем з примерзанням авто

Морози — мабуть, найгірше для автомобілістів. Перед поїздкою будь-куди спочатку треба розчистити сніг біля машини, струсити його зі скла, якимось чином відкрити машину, добре її прогріти тощо. Особливостями догляду за авто взимку ми вже ділились раніше. Тепер поговоримо про те, як подолати мінусові температури.

Ми підібрали для вас прості лайфхаки, які спростять життя автомобілістів взимку. Про це пише rbc.ua.

Лайфхаки, які допоможуть автомобілісту пережити зимові холоди

  1. Вставте сірники під "двірники". Щоб склоочисник не примерз і вранці не чекати, поки нагріється скло, під кожен повідець слід покласти сірникову коробку. Пам’ятайте, що підіймати догори склоочисники не варто,бо з часом вони не будуть щільно прилягати до скла.
  2. Картка замість скребка. Звичайна банківська карта може стати для вас ідеальним очисником скла від паморозі. Взимку авто вкривається вночі шаром паморозі. Щоб довго не розігрівати машину, можна скористатися карткою.
  3. Щоб ущільнювачі на дверях не примерзали, на початку морозного сезону їх слід натерти твердим милом. Шар жиру витіснятиме вологу і допомагатиме вам без проблем відкривати двері.
  4. Для замків на дверях — дезінфектор. Замок, що замерз, приносить багато проблем. Треба його якимось чином нагріти чи відколупати лід. Проте, якщо ви не хочете витрачати на це багато часу, треба набризкати в замок дезінфектор. Далі — зачекати 5 хвилин і спокійно відкривати машину. Процедуру можна повторити, якщо з першого разу не вийшло.

Раніше "Телеграф" розповідав, як розморозити лобове скло взимку. Ми поділилися, як це можна зробити за допомогою підручних засобів.