40% тепла витікає просто так: три способи уникнути холоду в оселі

Читать на русском
Автор
9706
Не тримайте дітей у холоді
Не тримайте дітей у холоді. Фото Pexels

Штори та жалюзі ефективно утримують тепло та блокують протяги

Цієї зими погода влаштувала українцям великий снігопад, а разом із ним прийшли й морози. Щоб уникнути зайвого клопоту та витрат на опалення, пропонуємо утеплити свій дім та обміркувати способи ефективного збереження тепла в приміщеннях.

Існує кілька хитрощів, які допоможуть створити більш затишну обстановку в приміщенні і насамперед запобігти витоку тепла з дому, пише express. Йдеться про тонкощі в регулюванні опалення і не тільки про це.

Закрийте штори та жалюзі

Приблизно 40% тепла в домі може витікати через вікна та двері, тому забезпечення надійного захисту від протягів та герметичності вікон та дверей відіграють ключову роль. Штори та жалюзі дієво зберігають тепло і запобігають протягам, тому важливо закривати їх відразу після заходу сонця. При сході слід знову відкрити їх, щоб впустити сонячне світло усередину приміщення.

Увімкніть опалення в правильний час

Для ефективного збереження тепла в оселі важливо налаштувати оптимальний режим, щоб максимально використати енергію, за яку ви платите. Краще включати опалення приблизно за пів години до пробудження та за пів години до повернення додому.

Додати фольгу за радіатори

Додавання тепловідбиваючого екрана за радіатор може допомогти зберегти тепло в приміщенні. Розташуйте фольгову підкладку за радіатором, щоб зменшити втрати тепла.

Раніше ми писали, як почистити батарею, якщо вона не гріє. Після цього радіатор грітиме як слід.