Що робити, якщо не гріє батарея: розв'язати проблему можна за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
7755
Радіатор грітиме як слід
Радіатор грітиме як слід. Фото Freepik

Візьміть на озброєння легкий у виконанні спосіб

Для того, щоб забезпечити взимку тепло в оселі, важливо заздалегідь зробити кроки не тільки з утеплення вікон. Навіть якщо всі подібні заходи вже вжиті, і в приміщенні все одно зберігається холод, необхідно діяти негайно.

Якщо батареї нагріваються, але сама система опалення холодніша за труби, необхідно провести негайне очищення радіатора. Покроковою інструкцією поділилися на YouTube-каналі.

Як почистити батареї опалення

  1. Спочатку необхідно перекрити подачу води до радіатора.
  2. Потім з протилежного боку знаходимо спеціальну заглушку, відкручуємо її, попередньо поставивши під батарею відро або велику миску, щоб уникнути затоки стін та підлоги.
  3. Чекаємо, поки повністю витече брудна вода, після чого вмикаємо подачу води на радіатор всього на 10 секунд, потім знову перекриваємо подачу. Під тиском вода промиває всі залишки бруду зсередини. Після цього закручуємо заглушку назад.
  4. Повторюємо такі ж кроки внизу: знімаємо пробку, випускаємо воду, відкриваємо подачу гарячої води на 10-20 секунд і закриваємо пробку радіатора.

Як випустити повітря з радіатора

  1. Подаємо гарячу воду, повертаючи кран, і одночасно злегка відкручуємо заглушку з іншого боку (не повністю знімаємо її!), щоб повітря почало виходити. Зверніть увагу, що повітря йтиме разом з водою, тому вам все ще знадобиться відро або велика миска.
  2. Продовжуємо випускати повітря, поки вода не почне виливатися під тиском безшумно, тобто поки не припиниться характерне шипіння. Відразу після цього ретельно закрутіть заглушку.

Раніше ми писали, який популярний лайфхак шкодить, викликаючи конденсат. Названо засіб, який не можна наносити на вікна.