Не дихайте попелом: як прочистити димар, не залазячи на дах

Читать на русском
Автор
49827
Димар на дачі потрібно періодично чистити від сажі
Димар на дачі потрібно періодично чистити від сажі. Фото Freepik

Радикальні та брудні методи нам не підходять

Дуже важливо підтримувати чистоту в димарі, якщо ви не хочете вдихати попіл або зіткнутися з недостатньою тягою і неприємним запахом. Очищення димоходу можна здійснити механічним способом, використовуючи спеціальну щітку або гирю, або спеціальний пилосос. Але є методи й простіші.

Щоб не використовувати "брудні" варіанти, можна звернути увагу на народний спосіб. Очищення димоходу від сажі та нагару часто проводиться шляхом горіння в топці осинових дров, пише pixelinform.

Як прочистити димар від сажі

Осика забезпечує інтенсивне горіння та створює потужну тягу в димарі в процесі згоряння. Після спалювання цих дров у димарі сажа сильно нагрівається і виходить у трубу. У цьому випадку важливо дотримуватися правил безпеки, щоб уникнути займання.

Варто відзначити, що дрова з осики повільно горять, тому іноді може знадобитися, для кращого розгоряння, додати берези або сосни. Осинові дрова часто використовуються як профілактичний захід для запобігання проблемам з піччю в майбутньому.

Раніше ми писали, як легко розпалити взимку багаття. Достатньо приготувати одну суміш, яку можна брати із собою у походи.