Як почистити шкіряне взуття від розводів солі: правила зимового догляду

Читать на русском
Автор
25113
Подбайте про своє шкіряне взуття
Подбайте про своє шкіряне взуття. Фото Freepik

Зимове взуття вимагає ретельного догляду

Хто взимку носить шкіряне взуття, точно стикався з проблемою білих сольових розводів на черевиках чи чоботях. Особливо ці білі плями проявляються, якщо взуття намокло від снігу, посипаного сіллю. Ми вже розповідали, що зробити, щоб взуття не ковзало, а сьогодні ділимося секретами догляду за шкіряним взуттям та способами позбутися сольових розводів.

Як виявилося, є важливі правила щодо догляду за зимовим шкіряним взуттям, пише 24tv.ua. Розбираємося, як правильно мити та чистити черевики та чоботи взимку.

Як почистити шкіряне взуття від плям солі

Шкіряне взуття вбирає сіль зі снігу, коли ви ходите дорогами і тротуарами, посипаними сумішами з сіллю. Після висихання на черевиках можна побачити білі розводи — вони саме від солі.

Щоб позбавитися цієї проблеми, варто легенько протерти взуття розчином води з оцтом. Таким чином, ви захистите зимове взуття від сольових розводів і тріщин, до яких вони можуть приводити в результаті.

Як доглядати за шкіряним взуттям

Зимове шкіряне взуття категорично заборонено прати у машинці. Перепади температур у пралці можуть сильно нашкодити черевикам або чоботям.

Очищати зимове шкіряне взуття краще вручну, не використовуючи агресивних хімічних засобів. Також не рекомендується мити взуття у гарячій воді.

Шкіряне взуття потрібно правильно зволожувати, щоб воно не пересихало на морозі і не тріскалося при сушінні. Для зволоження шкіряного взуття можна використовувати спеціальні покупні гелі, або ж за допомогою підручних засобів — вазеліну, кремів на олійній основі або зволожуючими рослинними оліями.

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити ноги на випадок сильних морозів. За допомогою цих лайфхаків зможете гуляти хоч цілий день.