Висохне вдвічі швидше: що покласти у взуття для вбирання вологи

Читать на русском
Автор
22206
Взимку ноги можуть промокати через сніг або дощ
Взимку ноги можуть промокати через сніг або дощ. Фото Freepik

На допомогу прийдуть газети, сіль та ще деякі засоби

Незабаром зима, а отже, потрібно подбати про те, щоб взуття для холодної погоди було теплим і сухим. Якщо трапилося так, що потрапили під опади та промочили ноги, є способи, як швидко висушити взуття.

Як виявилось, прискорити сушіння взуття можна за допомогою підручних засобів, пише vikna.tv. Найголовніше, швидко прибрати вологу з промоклого взуття.

Як швидко висушити взуття

Використовуйте паперові рушники чи газети. Це один із найдавніших і робочих способів. Зжамкайте папір і щільно напхайте в промоклі черевики або чоботи. Папір швидко вбере зайву вологу, що значно прискорить сушіння взуття.

Ультрафіолетова лампа. Якщо у вас вдома є така лампа, можна з її допомогою не тільки сушити взуття, а й ефективно боротися з бактеріями та неприємним запахом усередині черевиків.

Сіль. Якщо нагріти сіль на сковорідці або в духовці, потім насипати в шкарпетки і запхати в промокле взуття, ваші черевики висохнуть набагато швидше. Сіль і вологу вбере, і через тепло підсушить взуття зсередини.

Сода. Соду нагріти не вийде, а ось вологу вона прибирає добре. Так само, як і з сіллю — насипте в носок і покладіть у черевики. Якщо взуття сильно мокре, міняйте шкарпетки із содою кілька разів.

Силікагель. При покупці нового взуття ви точно знаходили в коробці пакетики із силікагелем. Їх кладуть для вбирання зайвої вологи. Використовуйте пакетики із силікагелем для сушіння взуття, поклавши їх усередину черевиків після намокання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як сушити речі восени та взимку. Одяг не смердітиме затхлим, якщо користуватися цими порадами.