Такої смачної рибки ви ще не їли: хитрий рецепт скумбрії з рисом в духовці

Читать на русском
Автор
11062
Рибка виходить нереально смачною
Рибка виходить нереально смачною. Фото 1000.menu

Ідеальний рецепт вечері зі скумбрії

Ми розповідали, як дуже смачно засолити червону рибку на свята. Тепер ділимось рецептом повсякденної страви, що ідеально пасуватиме сімейному обіду чи вечері.

Вона надзвичайно просто готується, а виходить дуже смачною. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 700 г
  • Рис – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Приправа для риби – 1 ч. ложка
  • Сіль та перець – до смаку
  • Вода – 450 мл

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію промиваємо під проточною водою. Обрізаємо їй голову, плавники та хвіст, видаляємо нутрощі.
  2. Ретельно промиваємо рибу всередині. Нарізаємо рибку порційними шматками.
  3. Промиваємо рис, змінюючи воду кілька разів, поки не стане прозорою. Викладаємо його на дно форми для запікання.
  4. На рис кладемо шматочки скумбрії та рівномірно посипаємо їх приправами. Все разом солимо та перчимо.
  5. Чистимо цибулю та нарізаємо її кільцями. На верх кожного шматка риби вкладаємо 2-3 кільця підготовленої цибулі. Все разом заливаємо водою.
  6. Накриваємо форму з рибою та рисом фольгою і ставимо в холодну духовку. Вмикаємо її на 190 градусів — так риба буде нагріватися і готуватися поступово.
  7. Запікаємо скумбрію з рисом впродовж 40-50 хвилин. Готову страву виймаємо та одразу подаємо.

Це чудовий спосіб приготування риби разом із гарніром. Також ми ділились рецептом дуже смачних голубців.