Як засолити рибу вдома: буде втричі смачніше і значно дешевше, ніж у магазині

Читать на русском
Автор
39401
Така червона рибка виходить дуже смачною
Така червона рибка виходить дуже смачною. Фото pinterest.com

Знадобиться всього кілька інгредієнтів

Ми розповідали, як із засоленою червоною рибою приготувати королівську "шубу". Тепер ділимось рецептом, який дозволить засолити продукт самотужки. Так вийде значно смачніше і дешевше.

Нескладним рецептом поділились на ProstoWay. Для засолювання можна використати будь-який вид червоної риби та цей універсальний рецепт.

Інгредієнти:

  • 500-600 г червоної риби;
  • 3 ложки морської солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • чорний перець (кількість на ваш розсуд);
  • цедра з 1 лимона;
  • кріп (1 невеликий пучок);
  • 2 столові ложки міцного алкоголю.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо маринад із суміші алкоголю, цукру, спецій та солі. Рибу просушуємо серветками та нарізаємо на порційні шматочки.
  2. Маринадом ретельно натираємо всі шматочки риби. Відкладаємо її на кілька хвилин та підготуємо посудину для маринування.
  3. Ідеально підійде спеціальний контейнер. Він повинен бути чистим, сухим, ідеально, якщо буде закриватись герметично.
  4. Викладаємо у контейнер рибу. Якщо ви залишили на ній шкірку, то викладаємо шматочки м’ясною частиною нагору.
  5. Посипаємо рибу дрібно нарізаним кропом, додаємо лимонну цедру. Ставимо все в холодильник на добу.
  6. Через 12 годин перевертаємо шматки для рівномірного засолювання. Перед подачею слід видалити кріп та спеції.

Рибка, засолена таким чином, має дуже насичений смак. Також ми ділились рецептом дуже смачної закуски з креветками.