Так тушонку готували в селі: найкращий рецепт без автоклава

Читать на русском
Автор
13176
Тушонка виходить значно смачнішою, ніж магазинна
Тушонка виходить значно смачнішою, ніж магазинна. Фото 1000.menu

Таке м’ясо завжди знадобиться вдома

Ми розповідали, як вдома приготувати смачну ковбасу із курячих стегенець. Тепер ділимось неймовірним рецептом тушонки в банках.

Такі баночки можна приготувати вдома без автоклава, і відкривати, коли потрібно швидко приготувати їжу чи брати з собою. Рецептом тушонки, яку часто готували в селах, поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Яловичина – 1,5 кг
  • Сіль – 3 ч. л. з гіркою
  • Лавровий лист – по 1 шт. у кожну банку
  • Чорний перець горошком – 3 шт. у кожну банку

Спосіб приготування:

  1. М’ясо краще брати із жирком — так смачніше. Нарізаємо на середні за розміром шматочки, перекладаємо їх у велику миску.
  2. Додаємо сіль, ретельно перемішуємо. Улюбленим способом стерилізуємо банки. У кожну закладаємо лавровий лист та щільно викладаємо м’ясо. Важливий момент — зверху повинно залишатись 1-2 см вільного місця.
  3. Додаємо чорний перець горошком. Банки щільно закручуємо стерилізованими кришками.
  4. Беремо глибоку каструлю. На дно кладемо марлю або рушник. Ставимо банки до верху каструлі заливаємо холодною водою.
  5. З моменту закипання банки повинні варитись на повільному вогні 5 годин. За необхідністю доливаємо трохи води. Після стерилізації банки повністю охолоджуємо.

Банки чудово зберігаються у холодильнику. Коли немає часу на приготування повноцінних страв – це чудова заготівля до будь-якого гарніру. Приміром, чудовою ідеєю буде нагріти м’ясо і покласти його на свіже картопляне пюре.