Вам знадобиться склянка гречки і дві картоплини: близькі з'їдять цю страву до останньої крихти

Читать на русском
Автор
14989
Така страва сподобається усім
Така страва сподобається усім. Фото rbc.ua

До таких котлеток й гарніру не потрібно

Попри обмеження, під час Різдвяного посту також можна харчуватися смачно, корисно і навіть бюджетно. Так, на обід чудовою ідеєю буде приготувати пісний борщ з вушками.

А до вечері подати смачні ароматні гречаники. Готуються вони дуже просто та з доступних продуктів, інформують "Прості рецепти".

Як приготувати пісні гречаники

Інгредієнти:

  • гречка — 1 склянка;
  • вода — 2 склянки;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • зелень — за смаком;
  • сіль, спеції — за смаком;
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Гречку відварити.
  2. Чищену картоплю загорнути у фольгу та запікати при температурі 200 градусів близько 25 хвилин.
  3. На сковорідці підсмажити нарізану дрібними кубиками цибулю.
  4. Додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити.
  5. У блендері перебити гречку, цибулю, моркву, викласти у тарілку.
  6. Додати туди натерту на великій тертці картоплю та подрібнену зелень.
  7. Посолити, поперчити, сформувати котлетки. Для клейкості можна додати 1 столову ложку запареної вівсянки.
  8. Котлети обваляти в панірувальних сухарях, смажити з обох боків до золотистої скоринки.
  9. Готові котлети викласти на паперову серветку і можна куштувати.

Раніше ми публікували рецепт салату із консервованою квасолею, солоними огірками, цибулею та морквою. Він не містить м'яса, ковбаси та майонезу, тому в піст є ідеальним варіантом.