Вам знадобиться склянка гречки і дві картоплини: близькі з'їдять цю страву до останньої крихти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14989
До таких котлеток й гарніру не потрібно
Попри обмеження, під час Різдвяного посту також можна харчуватися смачно, корисно і навіть бюджетно. Так, на обід чудовою ідеєю буде приготувати пісний борщ з вушками.
А до вечері подати смачні ароматні гречаники. Готуються вони дуже просто та з доступних продуктів, інформують "Прості рецепти".
Як приготувати пісні гречаники
Інгредієнти:
- гречка — 1 склянка;
- вода — 2 склянки;
- картопля — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- зелень — за смаком;
- сіль, спеції — за смаком;
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Гречку відварити.
- Чищену картоплю загорнути у фольгу та запікати при температурі 200 градусів близько 25 хвилин.
- На сковорідці підсмажити нарізану дрібними кубиками цибулю.
- Додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити.
- У блендері перебити гречку, цибулю, моркву, викласти у тарілку.
- Додати туди натерту на великій тертці картоплю та подрібнену зелень.
- Посолити, поперчити, сформувати котлетки. Для клейкості можна додати 1 столову ложку запареної вівсянки.
- Котлети обваляти в панірувальних сухарях, смажити з обох боків до золотистої скоринки.
- Готові котлети викласти на паперову серветку і можна куштувати.
Раніше ми публікували рецепт салату із консервованою квасолею, солоними огірками, цибулею та морквою. Він не містить м'яса, ковбаси та майонезу, тому в піст є ідеальним варіантом.