Жир зійде як і не бувало: як легко очистити деко

Читать на русском
Автор
22465
Довго терти не доведеться
Довго терти не доведеться. Фото Колаж

Два перевірені способи позбутися застарілого жиру

Після запікання деко покрито залишками їжі, що пригоріла, і жиром. Забруднення на деку дуже складно очистити традиційними методами, тому води та засобу для миття посуду недостатньо. Натомість варто застосувати інший метод миття.

Спосіб №1

Без зусиль позбутися жиру на деку допоможе таблетка для посудомийної машини. Помістіть засіб на лист і залийте невеликою кількістю окропу, потім помістіть в розігріту до 100° C духовку приблизно на 2 години. Пара направить миючий засіб на стіни техніки. Забруднення, що в’їлися, розм’якшаться, і їх буде легше видалити вологою м’якою ганчіркою. Таким чином можна очистити не тільки деко, а й духовку.

Спосіб №2

Якщо ж таблеток для посудомийної машини немає, або ж ви віддаєте перевагу натуральним засобам, використовуйте засіб для чищення на основі оцту і води.

Посипте лист содою, а потім обприскуйте його сумішшю води та оцту у співвідношенні 1:1. Залишіть приблизно на 5-10 хвилин, поки все добре спіниться, надягніть рукавички та очистіть поверхню губкою або ганчіркою. Не тріть, щоб не пошкодити поверхню. Бруд легко зникне.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно доглядати чавунну сковороду. Завдяки нехитрим лайфхакам вона буде не гірша за антипригарну.