Ймовірно, ви робили це неправильно: як доглядати чавунну сковорідку

Читать на русском
Автор
3655
Як продовжити життя чавунної сковороди
Як продовжити життя чавунної сковороди. Фото posudamart.ru

Зі старої бабусиної — в нову антипригарну

Стара бабусина чавунна сковорідка часом може стати справжньою знахідкою. Особливо через те, що життя сучасних сковорідок досить коротке.

Однак потрібно знати, як правильно її доглядати, щоб страви виходили смачними та не пригоряли. Про це розповіли "Бєлновини".

Як доглядати за чавунним посудом

Так, перше, що потрібно запам’ятати – це те, що чавунний посуд не любить перепадів температур. І якщо страва під час приготування пригоріла, то не варто одразу відправляти посуд під холодну воду. Натомість гарячу сковороду можна наповнити окропом.

Також, чавунний посуд не можна мити в посудомийці, оскільки він являє собою сплав заліза з вуглецем і легко окислюється. Саме тому казани та сковорідки рекомендується мити під теплою проточною водою та одразу ж насухо витирати.

При цьому, посилити "захист" допоможе звичайна рослинна олія намазана тонким шаром на чавунну поверхню.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися подряпин на сковороді. Вам ця хитрість точно знадобиться.