Як зробити зарядку телефона вночі безпечною: проста порада від експертів

Читать на русском
Автор
9515
Заряджати телефон вночі - звична справа
Заряджати телефон вночі - звична справа. Фото pinterest.com

Ризик перегрівання є, але його можна уникнути

Чимало користувачів смартфон заряджають свій телефон уночі, залишаючи його аж до самого ранку. Проте інтернет рясніє суперечливими поглядами на те, чи може такий спосіб зашкодити телефону.

Про це розповіли експерти в блозі компанії Selby. І деякі ризики є, але їх можна уникнути, дотримуючись простої поради.

За їхніми словами, нічна зарядка не скорочує термін "життя" нових смартфонів, адже вони мають захист від перезарядки. Ба більше, навіть повністю заряджений смартфон, який не вимкнений з розетки, розряджається до 99% і потім знову набирає відсоток, якого бракує.

Під час нічної зарядки може виникнути перегрів телефону, що призводить до скорочення терміну служби акумулятора або навіть самозаймання смартфона. Але це можливо лише за умови, якщо відсутня внутрішня вентиляція смартфона. Наприклад, деякі власники смартфонів настільки нерозлучні зі своїм девайсом, що кладуть його вночі під подушку або загортають у ковдру. При цьому, заряджаючись, смартфон виділяє деяку частку тепла. І якщо відтоку тепла немає, це може спричинити його пошкодження. Тому, коли ставите на ніч заряджатись телефон, подбайте, щоб він знаходився на тепловідвідній поверхні.

Батарея смартфона не любить сильного перегріву або переохолодження. До прикладу, компанія Apple не приховує, що смартфони погано переносять температуру повітря понад 35 градусів. Вищі градуси скорочують термін служби акумулятора. Не варто також ставити смартфон на зарядку і тоді, коли він переохолоджений. Навіть якщо ви принесли його з морозу, дайте йому трохи відігрітися.

Раніше "Телеграф" писав, що несправний порт для зарядного пристрою або перезаряджання смартфона можуть негативно вплинути на батарею смартфона.