Якщо вдома відключили світло: як заряджати телефон в умовах блекауту

Читать на русском
Автор
6912
Як заряджати телефон у блекаут
Як заряджати телефон у блекаут. Фото Pixabay

Прості поради допоможуть вам залишатися на зв’язку, якщо раптом зникне світло

Цієї зими в Україні не виключено відключення світла через обстріл, а тому краще заздалегідь запасатися лайфхаками на цей період. Поповнити цю скарбничку корисних порад варто і тими, що належать до заряджання телефону в умовах вимкнення електроенергії.

Є кілька неочевидних способів заряджання акумулятора смартфона, якщо в будинку раптом відключили світло. Про них у цьому матеріалі розповідає "Телеграф". Однак важливо врахувати, щоб цей план спрацював, до цього також потрібно готуватись заздалегідь, оскільки зарядка залежатиме від інших гаджетів.

П’ять способів зарядити телефон при вимкненні світла

  • Бездротовий стовпчик. За допомогою цього пристрою можна зарядити телефон за умов відсутності електрики. Варто врахувати, що повністю поповнити заряд акумулятора навряд чи вдасться, але цей спосіб допоможе тримати телефон увімкненим і залишатися на зв’язку.
  • Ноутбук. Від ноутбука можна заряджати свій телефон, але в тому випадку, якщо техніка сама була заряджена раніше. Тому в умовах відключення найкраще завжди тримати її з повним зарядом.
  • Автомобіль. При відключенні електроенергії в будинку можна зарядити телефон у машині. Хоча це простий і очевидний спосіб, багато хто може про нього забувати.
  • Портативна зарядна станція/генератор. Це додаткові джерела світла у будинку під час вимкнення. За допомогою них також можна заряджати свій смартфон.
  • Пункт незламності. Цей спосіб відрізняється від перерахованих вище, оскільки для цього доведеться виходити з дому і пройти шлях до цього намету. Однак усередині там є все необхідне на період відключення світла, зокрема громадяни мають можливість підзарядити свої телефони.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких випадках телефон краще не ставити на зарядку, щоб не нашкодити батареї пристрою.