Шеф-кухарі не допускають цих помилок — і у них виходить найсмачніша курочка

Читать на русском
Автор
4525
Тонкощі, які вам знадобляться
Тонкощі, які вам знадобляться. Фото 1000.menu

Ці помилки допускають практично всі

Без курочки ми не уявляємо нашу кухню. Ми запікаємо її з банановою шкіркою, готуємо курячі крильця в духовці і смажимо курячу грудку в незвичайному соусі.

Але помилок у приготуванні цього м’яса допускається майже кожен. Тому разом із Ukr.Media розповімо, що ніколи не роблять шеф-кухаря у дорогих ресторанах.

Основні помилки при приготуванні курячого м’яса

Занадто довге розморожування. Справа в тому, що за кімнатної температури на тушці активно утворюються бактерії. У таких випадках краще м’ясо дістати з морозилки та відправити у холодильник. Достатньо у таких ситуаціях просто перемістити м’ясо з морозилки в холодильник.

Досвідчені кулінари ніколи не приступають до приготування м’яса відразу після його діставання з холодильника. Курка повинна бути підготовлена до термічної обробки — тільки в такому разі м’ясо буде соковитим і поступово прогріється. Тому краще дати йому хоч би 40-50 хвилин на розморожування.

Багато хто видаляє курячу шкірку заздалегідь. Але не варто цього робити, бо м’ясо після приготування буде сухим та твердим. Краще знімати шкірку вже після приготування.

Мити курочку перед приготуванням не варто – у такому разі всі бактерії розподіляться на поверхні. А ось ножі та дошку перед і після роботи з м’ясом слід ретельно вимити.

Не слід подавати курку відразу після приготування. М’ясу потрібно дати хоча б 10 хвилин, щоб воно настоялось.

Спробуйте за допомогою цих лайфхаків приготувати тушковану курку в молоці за рецептом "Телеграфа". У вас вийде надзвичайно смачно.