Смакота до Миколая: такі прянички діти із задоволенням і приготують, і з’їдять

Читать на русском
Автор
7791
Ці прянички – ідеально до свята
Ці прянички – ідеально до свята. Фото shuba.life

Від них будуть у захваті і дорослі, і діти

Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. Незабаром День святого Миколая та дітки точно захочуть найрізноманітніших солодощів. З цієї причини досвідчені кулінари вже збирають рецепти, щоб побалувати близьких смакотою.

В цьому випадку вас виручать шоколадні пряники з медом за рецептом Shuba. Ці симпатичні насолоди підкорять і дітей, і навіть дорослих. Вони ідеально підійдуть для святкового сніданку чи перекушування. Доречні вони будуть, якщо хочеться атмосфери домашнього затишку та тепла.

Можна використовувати тематичні форми — і тоді прянички можна навіть дарувати. А допомогти в декорі можуть ваші дітки.

Як приготувати шоколадні пряники з медом

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • какао-порошок — 20 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • цукор — 120 г;
  • мед — 120 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • кориця мелена — 5 г;
  • імбир сушений мелений — 5 г;
  • цукор ванільний — 10 г.

Для глазурі:

  • яєчний білок — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 150 г;
  • вода — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене масло міксером збиваємо до пишності разом із цукром. В отриману масу додаємо мед, яйце, корицю, імбир, ванільний цукор і вкотре збиваємо до однорідного стану.
  2. В окрему миску просіюємо борошно з розпушувачем та какао, додаємо в яєчну суміш і замішуємо липке тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо у холодильник на 1 годину.
  3. Через вказаний час дістаємо тісто, розкочуємо товщиною 5 мм і за допомогою форм вирізаємо різні фігурки.
  4. Печиво викладаємо на застелене пергаментом лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 6-8 хвилин, потім даємо повністю охолонути.
  5. Для приготування глазурі за допомогою міксера збиваємо білок. Поступово додаємо цукрову пудру, в кінці — теплу воду і збиваємо до отримання однорідної блискучої маси. Прикрашаємо нею пряники.

Подаємо шоколадні пряники з гарячим шоколадом, смачною какао або ароматною кавою за рецептом "Телеграфа". Смачного.