Смакота до Миколая: такі прянички діти із задоволенням і приготують, і з’їдять
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 7787
Від них будуть у захваті і дорослі, і діти
Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. Незабаром День святого Миколая та дітки точно захочуть найрізноманітніших солодощів. З цієї причини досвідчені кулінари вже збирають рецепти, щоб побалувати близьких смакотою.
В цьому випадку вас виручать шоколадні пряники з медом за рецептом Shuba. Ці симпатичні насолоди підкорять і дітей, і навіть дорослих. Вони ідеально підійдуть для святкового сніданку чи перекушування. Доречні вони будуть, якщо хочеться атмосфери домашнього затишку та тепла.
Можна використовувати тематичні форми — і тоді прянички можна навіть дарувати. А допомогти в декорі можуть ваші дітки.
Як приготувати шоколадні пряники з медом
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 250 г;
- розпушувач — 10 г;
- какао-порошок — 20 г;
- масло вершкове — 100 г;
- цукор — 120 г;
- мед — 120 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- кориця мелена — 5 г;
- імбир сушений мелений — 5 г;
- цукор ванільний — 10 г.
Для глазурі:
- яєчний білок — 1 шт.;
- цукрова пудра — 150 г;
- вода — 50 мл.
Спосіб приготування:
- Розм’якшене масло міксером збиваємо до пишності разом із цукром. В отриману масу додаємо мед, яйце, корицю, імбир, ванільний цукор і вкотре збиваємо до однорідного стану.
- В окрему миску просіюємо борошно з розпушувачем та какао, додаємо в яєчну суміш і замішуємо липке тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо у холодильник на 1 годину.
- Через вказаний час дістаємо тісто, розкочуємо товщиною 5 мм і за допомогою форм вирізаємо різні фігурки.
- Печиво викладаємо на застелене пергаментом лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 6-8 хвилин, потім даємо повністю охолонути.
- Для приготування глазурі за допомогою міксера збиваємо білок. Поступово додаємо цукрову пудру, в кінці — теплу воду і збиваємо до отримання однорідної блискучої маси. Прикрашаємо нею пряники.
Подаємо шоколадні пряники з гарячим шоколадом, смачною какао або ароматною кавою за рецептом "Телеграфа". Смачного.