Просто додайте до фаршу буряк - і отримайте незвичайну шведську страву

Читать на русском
Автор
6635
Неймовірна за смаком та виглядом страва
Неймовірна за смаком та виглядом страва. Фото Click! Pofta buna

Виявляється, зі звичайного фаршу можна приготувати не лише котлети.

Якщо набридли соковиті, ароматні котлетки, значить, час урізноманітнити своє меню. Тому із звичайного фаршу пропонуємо приготувати пікантну шведську страву.

Сьогодні разом із Shuba приготуємо традиційну шведську страву — "Кöttbullar" (дослівно "м’ясні булочки") улюблені у Швеції котлети. М’ясні кульки з буряком відрізняються не лише неймовірним смаком, а і яскравим червоним кольором. Вони здатні здивувати навіть найвибагливішого гурмана.

М’ясні кульки, також відомі як "Köttbullar" (дослівно "м’ясні булочки"), є традиційною шведською стравою. У нашому рецепті це смажені котлетки зі свинини (можна замінити яловичиною) із додаванням буряків. Вона надає їм аромату, смаку і неповторного кольору.

Як приготувати шведські м’ясні кульки з буряком

Інгредієнти на 5 порцій:

  • свинячий фарш — 500 г;
  • буряк — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • панірувальні сухарі — 40 г;
  • олія соняшникова — 60 мл.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і картоплю миємо і варимо до готовності, потім охолоджуємо, чистимо і натираємо на тертці з маленькими отворами.
  2. Цибулю чистимо, дрібно ріжемо та обсмажуємо на 20 мл олії до золотистого кольору.
  3. Змішуємо фарш, натерті овочі, цибулю та яйце. Отриману масу солимо, перчимо і вимішуємо, після чого формуємо невеликі кульки та пануємо в сухарях.
  4. Обсмажуємо кульки на олії з двох сторін до рум’яності протягом 6-8 хвилин, після накриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні 10 хвилин.

Рекомендуємо приготувати салат з буряка з копченим сиром за рецептом "Телеграфа". У вас вийде справжня вечеря шведською.