Так буряки ви ще не готували: улюблена страва далеких шведів

Читать на русском
Автор
75549
Салат змінить ваше уявлення про буряк
Салат змінить ваше уявлення про буряк. Фото shuba.life

Не рецепт, а золото

Буряк – смачний та корисний овоч, без якого неможливо уявити нашу кухню. Ми готуємо з нею борщі та вінегрети, і навіть готуємо буряки по-корейськи з м’ясом.

Виявляється, буряки люблять і у Швеції. Там із неї готують незвичайний салат із додаванням копченого сиру — саме він додасть додаткового обсягу та пікантного смаку. Подавати цей салат можна просто так, до м’яса або використовувати як намазку на хліб. Таку незвичайну страву пропонує нам Shuba. Спробуємо?

Як приготувати буряковий шведський салат з копченим сиром

Інгредієнти на 2 порції:

  • буряк — 4 шт.;
  • сир копчений — 50 г;
  • кефір — 20 мл;
  • майонез 72% — 10 мл;
  • оцет яблучний — 5 мл;
  • кріп, гілочка, сіль, перець запашний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряк загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці протягом 45 хвилин.
  2. У цей час натираємо на дрібній тертці сир, дрібно нарізаємо кріп. Кріп нарізати дрібно.
  3. Готові буряки остуджуємо, чистимо та натираємо на середній або дрібній тертці.
  4. Для приготування заправки змішуємо кефір, майонез, оцет.
  5. Буряк, сир та кріп викладаємо в миску. Туди ж додаємо заправку. Все солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  6. Даємо салату настоятися протягом 15 хвилин і подаємо до столу.

У це складно повірити, що приголомшливий салат можна приготувати з сирого буряка. Спробуйте — і ви здивуєтеся.