Ці міні-котлетки дуже любить тато: перевірений бабусин рецепт

Читать на русском
Автор
26875
Прості, ситні котлетки сподобаються всім
Прості, ситні котлетки сподобаються всім. Фото shuba.life

Чудова страва для затишного сімейного обіду

Що може бути смачніше улюблених бабусиних котлеток? Це одна з тих страв, що нагадують про дитинство і завжди подобаються всім. Безумовно, кожна сім’я має свій роками перевірений рецепт, який передають з покоління в покоління.

Сьогодні разом із Shuba пропонуємо "осучаснити" улюблений бабусин рецепт котлет та приготувати їх у грибно-вершковому соусі. Вони вийдуть настільки смачними, що викликають захоплення у всіх. Перевіримо?

Як приготувати мінікотлетки в грибно-вершковому соусі

Інгредієнти на 4 порції:

  • курячий фарш — 500 г;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до курки — на смак;
  • рослинна олія — 40 мл.

Для соусу:

  • вершки 20% — 200 мл;
  • печериці — 200 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелень — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. В окремій мисці змішуємо фарш з яйцями, сіллю, приправами, перцем, приправами, панірувальними сухарями та натертою цибулею та часником.
  2. Отриману масу вимішуємо до однорідного стану і формуємо невеликі котлети. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією з обох боків до рум’яності.
  3. Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо до золотистості на олії. Додаємо до нього нарізані пластинами печериці та помішуючи, смажимо протягом кількох хвилин до випаровування рідини.
  4. В отриманий соус додаємо вершки, солимо. Коли він закипить, викладаємо котлети. Готуємо протягом кількох хвилин, додаємо подрібнену зелень та подаємо до столу.

Подаємо такі котлетки з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного!