І на вечерю, і на Новий рік: салат з гірчичною заправкою зметуть зі столу першим

Читать на русском
Автор
19391
Салат виходить свіжим, соковитим та досить ситним завдяки тунцю
Салат виходить свіжим, соковитим та досить ситним завдяки тунцю. Фото youtube.com

Такий салат з тунцем можна приготувати у будь-яку пору року

Рецептів салатів існує безліч. Однак, лише деякі із них, як, наприклад, "Мімоза", роками зберігаються у кулінарній книжці чи закладках на комп'ютері.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати салат, який вам точно сподобається. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Кулінарні рецепти".

Як приготувати салат з тунцем і гірчичною заправкою

Інгредієнти:

  • салатне листя — 1 невеликий пучок;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • оливки – за смаком;
  • перепелині яйця – 8 шт.;
  • червоний солодкий перець – 1/2 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • червона цибуля – 1/2 шт.

Заправка

  • оливкова олія – 3 ст.л
  • бальзамічний оцет, лимонний сік – 1 ч. л.
  • гірчиця зерниста – 1 ч. л
  • часник – 1 зубчик
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Листя салату порвати руками, помідори і перець нарізати скибочками, почищені яйця розрізати навпіл, цибулю тонко нарізати.
  2. Салат викласти на тарілку, зверху викласти шматочки тунця, помідори, перець, оливки, яйця, цибулю.
  3. Перед подачею на стіл, змішати всі інгредієнти для заправки та полити салат.

Якщо ви любите салати рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими кольорами.