Гігієна під час тривалого блекауту: чим можна замінити звичайний душ

Читать на русском
Автор
3546
Гігієнічні процедури
Гігієнічні процедури. Фото Pixabay

На ці засоби треба буде витратити гроші

Під час тривалого відключення світла та води можна не тільки залишитись без теплої їжі, а також буде майже неможливо сходити в душ. Для цього потрібно заздалегідь прибрати необхідні предмети в туристичному магазині.

Найперше про що потрібно подбати, це запас води, як пояснюють у виданні "Слово і діло". На одну людину треба набрати 12 літрів, щоб їй вистачило на добу.

Гігієна під час блекауту

Перше, про що варто подумати, це каналізація. У багатоповерхових будинках є ймовірність, що вона не буде працювати. У цьому випадку треба використовувати пакети для сміття та соду з водою, або наповнювач для котячого туалету. Ці поради допоможуть нейтралізувати запах.

Якщо вдома не буде світла та теплої води, то можна купити вологі серветки, сухий шампунь чи "сухий душ". У комплекті цього товару входить все необхідне — спеціальна гумка, яка всередині має гель для душу та рушник. В інструкції сказано, що для активізації гелю в пакет (висунувши полотенце) потрібно додати 50 мл води.

Також є спеціальний душ. Він має різну кількість літрів. Його треба вішати на будь-який гачок у ванній кімнаті, заливати в нього воду та використовувати як звичайний душ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як можна позбутись неприємного запаху з каміна.