Як прибрати затхлий запах з одягу: просте вирішення зимової проблеми

Читать на русском
Автор
6031
Одяг доведеться перепрати
Одяг доведеться перепрати. Фото freepik.com

Взимку неприємний запах вологи часто з’являється на одязі

Сушити взимку білизну — справа невдячна. І вдома, і на вулиці через холод та підвищену вологість речі можуть сохнути дуже довго. Як результат – на одязі з’являється неприємний та стійкий затхлий запах.

Щоб уникнути неприємних запахів, потрібно звернути увагу не тільки на те, як ви перете, але і на те, як розвішуєте білизну.

  • Не перевантажуйте пральну машину. Краще прати трохи частіше, ніж завантажувати барабан на максимальну потужність і боротися з нестачею місця на сушарці.
  • Переконайтеся, що у приміщенні, де ви сушите білизну, гарна вентиляція. Частіше провітрюйте, щоб позбутися зайвої вологи.
  • Перш ніж повісити білизну, ретельно струсіть її. Розвішуйте одяг не дуже щільно, не забуваючи залишати простір для циркуляції повітря.
  • Не перестарайтеся з кількістю миючих засобів та кондиціонерів для білизни. Хоча одяг буде приємно пахнути в перший або другий раз, шар частинок, які накопичуються на волокнах, згодом призведе до того, що одяг буде сохнути довше, його буде складніше прати, і він стане неприємним на дотик.
  • Не зберігайте одяг у пральній машині. Розвішуйте речі якнайшвидше після закінчення циклу, а після вилучення білизни залиште дверцята відкритими, щоб волога могла вийти назовні.

Як позбутися від затхлого запаху з одягу

Якщо ж уникнути появи неприємного запаху вогкості на одязі не вдалося, скористайтеся відпарювачем або праскою. Іноді після прасування або використання відпарювача легкий затхлий запах зникає.

Якщо цей варіант не допоміг, видалити затхлий запах можна оцтом. Все, що вам потрібно, це склянка оцту (або пів склянки в залежності від кількості одягу), змішана з рідким засобом для прання. Залийте суміш у контейнер пральної машинки та встановіть додаткове полоскання.

Після висихання з речей зникне як затхлий запах, так і запах оцту.

Харчова сода діятиме аналогічним чином. Ви можете замочити в ній одяг перед пранням або додати її до машинки разом з порошком. Двох ложок засобу буде достатньо. Харчова сода допоможе позбавитися неприємного запаху і додатково посилить дію миючого засобу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як у жодному разі не можна сушити пуховик. Інакше річ можна безповоротно зіпсувати.