Що не можна наносити на вікно, щоб не "притягнути" конденсат і плісняву

Читать на русском
Автор
22132
Конденсат призводить до утворення плісняви
Конденсат призводить до утворення плісняви. Фото Freepik

"Стара школа" іноді працює найкраще. Це саме той випадок

Популярна соціальна мережа TikTok перетворилася на справжній ресурс, який пропонує різноманітні лайфхаки для різних ситуацій у житті. У ньому дійсно можна знайти хороші поради, наприклад, як тепліше закутатись у плед. Проте є такі, що виявляються взагалі непридатними.

Видання Lifehacker розповіло про спосіб боротьби з конденсатом на вікнах, що може призвести до проблем із пліснявою. Так, у TikTok завірусилася порада обробляти внутрішню сторону вікон будь-яким мийним засобом, щоб запобігти накопиченню крапель води на склі протягом усієї зими.

Чому це не працює

Складність полягає в тому, що вода, сконденсована таким чином, нікуди не йде. Вона або залишається у повітрі, або осідає на стінах навколо вікна. Це сприяє збільшенню вологості в повітрі та на поверхнях, що може призвести до утворення вологих плям та розвитку цвілі.

Як прибрати конденсат

Краще застосовувати альтернативні методи боротьби з конденсацією. Найпростішим із них є регулярне провітрювання. Навіть при відкритому вікні в зимовий період протягом 15-20 хвилин можна усунути надлишкову вологу в приміщенні.

Раніше ми писали, як прибрати наліт у чашці. Після такого чищення вам буде приємніше пити улюблений чай чи каву.