Спробуйте цю страву — інших супів вже не захочете: як готувати унікальний полтавський капусняк

Автор
44772
Унікальність цього рецепту — у додаванні свіжої капусти
Унікальність цього рецепту — у додаванні свіжої капусти. Фото tochka.net

Суп виходить дуже ароматний та смачний

Ми розповідали, як приготувати оригінальний суп із капусти — зганянку. Тепер ділимось рецептом капусняка по-полтавськи.

Традиційний капусняк готують на м’ясному бульйоні, додають овочі, пшоно та квашену капусту. А от полтавський капусняк роблять зі свіжої білокачанної капусти. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Вода — 3 л
  • М'ясо — 400 г
  • Капуста білоголова — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Пшоно — 60 г
  • Паста томатна — 200 г
  • Сіль, перець — до смаку
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Олія соняшникова — 30 мл
  • Борошно пшеничне — 40 г

Спосіб приготування:

  1. Варимо м’ясний бульйон. Готуємо 40:50 хвилин після закипання води, періодично знімаючи піну.
  2. Пшоно заливаємо окропом на 2 хвилини. Потім промиваємо, викладаємо його у киплячий бульйон і варимо впродовж 7 хвилин.
  3. Овочі чистимо та миємо. Картоплю і моркву натираємо на середній терці. Капусту натираємо на грубій терці. Готове м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Додаємо моркву і м’ясо у бульйон, варимо 10 хвилин. Додаємо капусту та варимо ще 15 хвилин, помішуючи.
  5. Додаємо до смаку сіль та перець, кладемо картоплю, лавровий лист. Готуємо ще 10 хвилин.
  6. Дрібно кришимо цибулю, обсмажуємо її на олії. Додаємо томатну пасту, обсмажуємо ще кілька хвилин. Тоді посипаємо борошном та перемішуємо.
  7. Викладаємо томатну цибулю у капусняк, варимо ще 10 хвилин. Залишаємо на 15-20 хвилин настоятися.

Суп виходить дуже ароматний та смачний. Також ми ділились рецептом смачного пісного борщу з "вушками".