Смачні українські солодощі до Миколая: рецепт апетитних хрустких Вергунів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 29487
Від таких ласощів будуть у захваті і діти, і дорослі
Ми розповідали, як приготувати смачні рогалики з маковою начинкою. Тепер ділимось рецептом автентичних українських солодощів.
Вергуни, або, як їх ще називають, хрусти — ідеальне частування до свята і не тільки. Традиційно їх смажать у смальці, але сучасні кулінари частіше за все використовують соняшникову олію. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 250 г
- Яйця курячі — 1 шт.
- Яйце куряче, жовток — 3 шт.
- Цукор — 50 г
- Масло вершкове — 50 г
- Сметана — 130 г
- Сода харчова — 4 г
- Оцет — 15 мл
- Цукор ванільний — 5 г
Спосіб приготування:
- На дошці січемо масло з борошном і содою. В купці робимо заглиблення і кладемо туди яйце, жовтки, цукор, сметану. Додаємо оцет і замішуємо круте тісто.
- Тонко розкочуємо його, ріжемо на смуги завширшки 2 сантиметри. З них нарізаємо смужки завдовжки близько 15 сантиметрів.
- Посередині кожної смужки робимо трисантиметровий надріз. Через нього протягуємо один кінець смужки.
- Наливаємо олію в каструлю чи сковороду і доводимо її до кипіння. Порізані смужки обережно опускаємо в олію, час від часу перевертаючи з одного боку на інший.
- Коли вергуни зарум’яняться, складаємо їх на паперовий рушник. Він вбере залишки олії.
Вергуни перекладаємо на тарілку та посипаємо цукровою пудрою з ваніліном. Також ми ділились рецептом дуже смачного кавового пирога.