Смачні українські солодощі до Миколая: рецепт апетитних хрустких Вергунів

Читать на русском
Автор
29487
Чудова страва на свято і не тільки
Чудова страва на свято і не тільки. Фото shuba.life

Від таких ласощів будуть у захваті і діти, і дорослі

Ми розповідали, як приготувати смачні рогалики з маковою начинкою. Тепер ділимось рецептом автентичних українських солодощів.

Вергуни, або, як їх ще називають, хрусти — ідеальне частування до свята і не тільки. Традиційно їх смажать у смальці, але сучасні кулінари частіше за все використовують соняшникову олію. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Яйце куряче, жовток — 3 шт.
  • Цукор — 50 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сметана — 130 г
  • Сода харчова — 4 г
  • Оцет — 15 мл
  • Цукор ванільний — 5 г

Спосіб приготування:

  1. На дошці січемо масло з борошном і содою. В купці робимо заглиблення і кладемо туди яйце, жовтки, цукор, сметану. Додаємо оцет і замішуємо круте тісто.
  2. Тонко розкочуємо його, ріжемо на смуги завширшки 2 сантиметри. З них нарізаємо смужки завдовжки близько 15 сантиметрів.
  3. Посередині кожної смужки робимо трисантиметровий надріз. Через нього протягуємо один кінець смужки.
  4. Наливаємо олію в каструлю чи сковороду і доводимо її до кипіння. Порізані смужки обережно опускаємо в олію, час від часу перевертаючи з одного боку на інший.
  5. Коли вергуни зарум’яняться, складаємо їх на паперовий рушник. Він вбере залишки олії.

Вергуни перекладаємо на тарілку та посипаємо цукровою пудрою з ваніліном. Також ми ділились рецептом дуже смачного кавового пирога.