Як авокадо перетворити на майонез: незвичайний рецепт соусу

Читать на русском
Автор
13339
Для соусу вам потрібно тільки авокадо, олію та спеції.
Для соусу вам потрібно тільки авокадо, олію та спеції.. Фото shuba.life

Відмінний варіант для тих, хто дотримується посту

Важко уявити наше життя без улюбленого майонезу. Ми додаємо його до найрізноманітніших салатів. А що робити, якщо не хочеться магазинного соусу чи в пост не хочеться їсти майонез із яєць?

Можна разом із Shuba приготувати цей соус вдома із… авокадо. Цей смачний варіант класичного майонезу підходить для тих, хто дотримується посту, вегетаріанської або веганської дієти. Для приготування вам знадобляться авокадо, лайм, оливкова олія першого віджиму, петрушка та спеції. У вас вийде неймовірно смачний та насичений соус з оксамитовою текстурою та приємним ніжно-зеленим відтінком.

Як приготувати майонез з авокадо

Інгредієнти на 2 порції:

  • авокадо — 1 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 50 мл;
  • петрушка, гілочка — 5 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Авокадо вимийте авокадо, обсушіть, розріжте навпіл. Видаліть кісточку, ложкою відокремте м'якуш від шкірки. М’якуш перекладіть в окремий посуд, посоліть і додайте перець. Лайм помийте, обсушіть, натріть цедру з нього і вичавте сік. Додати до авокадо.
  2. В отриману суміш додайте масло олію, пару гілочок помитої петрушки та збийте масу занурювальним блендером. В результаті у вас повинен вийти майонез з бархатистою та насиченою консистенцією.
  3. Перекладіть майонез з авокадо в піал і подавайте.

Майонез з авокадо ідеально підходить для супроводу свіжих салатів, овочів на грилі, рису басматі та запеченої риби, його добре намазувати на теплі грінки за рецептом "Телеграфа" та подавати на сніданок. Насолоджуйтесь!