Яйце, борошно та трохи майонезу: вдома не повірять, що ви готуєте печиво

Читать на русском
Автор
143093
Близькі здивуються, але із задоволенням з’їдять Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:50
Близькі здивуються, але із задоволенням з’їдять. Фото babusyni-retsepty

Майонез ви купуватимете тільки для печива

Якщо вдома є ласуни, то у закладках є багато різноманітних рецептів домашньої випічки та печива. І якщо ви вже пробували дієтичне печиво, настав час поекспериментувати і приготувати печиво на майонезі.

Так, "Бабусині рецепти" розповідають саме про такі незвичайні солодощі. Безумовно, близькі спочатку здивуються незвичайним рецептом, але швидко все з’їдять.

Як приготувати пісочне печиво на майонезі "Хвилинка"

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • майонез – 80 г;
  • вершкове масло – 90 г;
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач – 3/4 ч. л.;
  • сіль – 4 г;
  • ванілін – 4 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю і ваніліном до розчинення дрібок.
  2. В отриману суміш додаємо яйце, майонез та повторно перемішуємо. Туди ж відправляємо третину борошна разом із розпушувачем і замішуємо тісто. Продовжуючи вимішуючи, додаємо в тісто залишки борошна.
  3. Тісто кладемо в мішок кондитерський і використовуємо насадку Закрита зірка.
  4. Деко застилаємо пергаментом, на який за допомогою кондитерського мішка зціджуємо невеликі брикетики печива. Мішок трохи водимо у різні боки – так у вас вийде хвилястий рельєф.
  5. Печиво відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 10-15 хвилин. При подачі печива за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

А щоб печиво довго не черствіло, додайте в тісто один інгредієнт. Насолоджуйтесь!