Пошкодите покриття та подряпаєте екран: чим не можна протирати дисплей телефону

Читать на русском
Автор
5308
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Гаджет потребує регулярного догляду

Смартфон став невід’ємною частиною життя, дехто практично не випускає його з рук. Природно, що він забруднюється і потребує регулярного очищення. Підручні засоби допоможуть почистити динамік, потрібна регулярна "гігієна" й екрану гаджета.

Про те, чим не можна чистити екран смартфона, розповів портал itechua. Власник постійно торкається екрана і на ньому залишаються шкірне сало і піт — улюблене середовище мікробів. До них підселяються нові, коли ми кладемо гаджет на різні поверхні у громадських місцях.

Крім того, розводи на екрані виглядають неприємно. Фахівці наполягають на регулярній турботі про чистоту телефону: його потрібно повністю протирати щонайменше раз на тиждень, а екран бажано щодня.

При цьому важливо бути обережними, щоб не зіпсувати гаджет — не можна сильно терти екран, адже є ризик зіпсувати покриття. Також важливо правильно вибрати засоби та матеріал для очищення екрану.

Чим не можна протирати екран телефону

Не варто протирати екран смартфона звичайними паперовими серветками. Більш жорсткий папір подряпає покриття, а надто м’який залишить ворсинки.

Також не можна використовувати для протирання дисплея засоби для миття посуду. Вони містять агресивні речовини, що роз’їдають поверхню екранів.

Не можна також протирати екран спиртом, перекисом водню та оцтом. Ці речовини пошкодять олеофобне покриття, тому екран притягатиме бруд ще швидше, ніж раніше.

Інші "народні засоби" — олія, харчова сода, дитячий тальк також будуть поганою ідеєю для "гігієни" гаджета. Від олії залишиться жирний наліт, якого не так просто позбутися. Від соди та тальку можуть з’явитися крихітні подряпини на дисплеї.

Чим можна протирати екран телефону

Для очищення найкраще використовувати спеціальні засоби — спреї або вологі серветки для електроніки. У їх складі – спеціально підготовлена вода та активні компоненти, які легко видаляють жир, пил та інші забруднення.

Можна також використовувати серветки з мікрофібри. Вони вбирають вологу, знежирюють екран та видаляють відбитки пальців. Добре підійдуть і безворсові серветки – для окулярів та дисплеїв. Вони чудово полірують екрани.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути дрібні пошкодження з екрану смартфона. Заполірувати подряпини можна підручними засобами в домашніх умовах.