Чи можна використовувати телефон на морозі та як це правильно робити, щоб не зіпсувати гаджет

Читать на русском
Автор
16352
Телефон на морозі може вимкнутися і це найменша проблема
Телефон на морозі може вимкнутися і це найменша проблема. Фото Freepik

Тривалий вплив низьких температур може призвести до несправності

Останній місяць осені продовжує дивувати українців температурними гойдалками. Проте вже сміливо можна сказати, що зима незабаром набуде своїх прав — погода в Україні наприкінці листопада після кількох днів потепління стане морозною.

Що буде з телефоном у холоді і як запобігти його замерзанню, розбирався "Телеграф". Цих правил важливо дотримуватись, щоб не зіпсувати свій гаджет.

Як утеплити смартфон у холодну пору року

Є п’ять простих правил:

  • Придбайте чохол (не силіконовий), який захищатиме гаджет від швидкого охолодження. У шкіряному, тканинному, в’язаному, хутряному чохлі пристрій буде довше зберігати свою температуру і буде не так ризикувати отримати фізичні пошкодження при випадковому падінні.
  • Носіть телефон не в сумці чи рюкзаку, а ближче до тіла. Наприклад, у внутрішній кишені куртки або в кишені штанів, які закриті верхнім одягом тощо. У крайньому разі весь час тримайте в руці в кишені куртки — до того ж його не витягнуть. А якщо потрібно звільнити руки, перекладіть у внутрішню кишеню.
  • Використовуйте гарнітуру для дзвінків на сильному морозі. Екстремальні температури погано впливають на батарею, сам гаджет починає гальмувати, а замерзлий телефон може зовсім вимкнутися.
  • Не залишайте гаджет на холоді. Наприклад, на балконі, замерзлій поверхні або в автомобілі, що остигає, на тривалий час. Це може зіпсувати технічні елементи пристрою.
  • Не давайте на телефон велике навантаження відразу, як прийшли в тепло з морозу. Залиште гаджет на 15-20 хвилин за кімнатної температури, перш ніж грати в ігри або дивитися відео.

Зверніть увагу – телефон повинен звикнути та адаптуватися до вищої температури, ніж на вулиці, поступово. Наприклад, класти його на батарею або нагрівати іншим екстреним способом категорично заборонено. Через перепад температур виникає ризик появи конденсату на внутрішніх елементах, що призведе до зламання.

Раніше "Телеграф" розповідав, яких помилок при зарядці гаджета припускаються майже всі користувачі. Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею, дізнайтеся з наступної статті.