Як очистити кеш Telegram та звільнити місце на телефоні: проста інструкція

Читать на русском
Автор
71685
Підказки, які допоможуть очистити пам’ять телефону
Підказки, які допоможуть очистити пам’ять телефону. Фото Freepik

Багато хто стикається з тим, що закінчується пам’ять у телефоні

Листяння стрічки в Telegram непомітно для користувача засмічує телефон файлами кешу. Зрештою, це призводить до того, що закінчується пам’ять на телефоні. Однак у цієї проблеми є рішення. Ми вже розповідали, як підвищити продуктивність телефону, а сьогодні ділимося, як очистити кеш-файли Telegram.

Видалення файлів кешу суттєво розвантажить телефон та звільнить місце для інших важливіших завдань, пише vikna.tv. Зробити це нескладно, просто дотримуйтесь інструкції.

Покрокова інструкція з очистки кешу в Telegram

  • Відкрийте застосунок Telegram на телефоні.
  • У правому верхньому куті знайдіть кнопку "Параметри/Налаштування".
  • Далі зайдіть у "Дані та сховище", а потім "Використання сховища".
  • Натисніть кнопку "Очистити кеш Telegram".
  • Програма запропонує вибрати, що залишити, а що видалити. Виберіть та натисніть, щоб видалити.
  • Будьте готові до того, що видалення кешу відбудеться не миттєво, а може зайняти кілька хвилин, якщо файлів накопичилося дуже багато.

Не забувайте регулярно чистити кеш у програмах телефону, це дозволить розвантажити пам’ять і пристрій працюватиме ефективніше. До речі, крім Telegram, подібним чином можна очистити кеш в інших програмах — Viber, WhatsApp, Facebook Messenger та інших.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити пам’ять телефону, не видаляючи фотографії та програми. Якщо пам’ять телефону заповнена, хоча там нічого особливо немає, цей спосіб для вас.