Служитиме довше і працюватиме швидше: два правила підвищення продуктивності телефону

Читать на русском
Автор
5144
Телефон
Телефон. Фото AdobeStock

Прості звички захистять від неприємностей

Щоб телефон служив довше, потрібно дотримуватися "золотого правила" зарядки, також його продуктивність значно збільшать прості дії. Корисні звички допоможуть зробити роботу гаджета ефективнішою.

Отже, перше і найважливіше правило — щоб продовжити термін служби смартфона і зробити його роботу швидшою, експерти радять хоча б раз на тиждень повністю відключати його. Час відключення – щонайменше кілька хвилин, а краще – кілька годин. Це розвантажить системні ресурси, зайняті різними програмами та процесами, пише сайт itechua.

Друге правило — регулярне видалення кешу додатків, фото, відео, документів і месенджерів, що часто використовуються. Це підвищує продуктивність телефону та знижує навантаження на процесор та оперативну пам’ять, що позитивно позначається на його роботі. Також експерти рекомендують вимкнути непотрібні push-повідомлення.

Крім того, фахівці радять не нехтувати встановленням оновлень операційної системи. Оновлення не тільки виправляє помилки та вразливості телефону, але й може покращити продуктивність акумулятора. Щоб не пропустити новації, можна настроїти автоматичне оновлення на смартфоні.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому телефон вимикається на морозі. Уникнути цього допоможуть два лайфхаки.