Про це сперечаються господині: чи потрібно мити м’ясо перед приготуванням

Читать на русском
Автор
5934
Чи потрібно мити сире м’ясо перед приготуванням
Чи потрібно мити сире м’ясо перед приготуванням. Фото gazeta.ru

Миття м’яса перед приготуванням — потрібно чи ні

М’ясо є інгредієнтом багатьох страв. Саме тому важливо не тільки вміти його вибирати, а й знати нюанси приготування.

Крім того, важливо знати, чи потрібно мити м’ясо перед приготуванням чи краще цього не робити. Про це розповідає "Бєлновини".

Так, між господинями нерідко існують різні думки щодо цього питання. Деякі вважають, що м’ясо необхідно обов’язково мити, щоб змити бактерії та бруд, якщо він є. Інші дотримуються думки, що така процедура зайва.

При цьому кулінари з досвідом стверджують, що м’ясо перед приготуванням мити не потрібно і це може тільки нашкодити. Причина в тому, що під час миття м’яса бактерії не повністю змиваються, — частина осідає на умивальнику або на продуктах, що знаходяться поруч.

Крім того, вплив гарячої води може змінювати молекулярний склад м’яса, що ускладнює процес підрум’янювання вологого продукту на сковороді.

М’ясо не вимагає миття навіть перед заморожуванням. Холод знищує більшість мікроорганізмів, інші ж гинуть під час теплової обробки.

Раніше ми публікували кулінарні хитрощі, які допоможуть приготувати м’ясо смачніше, ніж у ресторані. Для цього достатньо знати деякі деталі приготування та час від часу застосовувати корисні лайфхаки.