Геть моркву по-корейськи: її місце з легкістю займе ця страва
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 66023
Хто б міг подумати, що це так смачно
Звичайно ж, у моркві по-корейськи нічого корейського, звичайно, немає. Вони навіть мають трагічну історію, пов’язану з насильницькою депортацією корейців із СРСР. Ми розповідали про неї докладно.
Однак цю страву ми дуже любимо, але сьогодні разом з "ТСН" пропонуємо приготувати… буряк по-корейськи. Для приготування такої страви вам знадобиться лише спеціальна тертка для корейської моркви, буряків та приправ. Головне для отримання смачного і соковитого результату — вибрати солодкий і соковитий буряк.
Як приготувати буряк по-корейськи
Інгредієнти:
- буряк сирий — 500 г;
- олія рослинна — 60 мл;
- оцет 9% — 2 ст. л.;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л;
- часник — 3 зубчики;
- перець чорний мелений — 0,25 ч. л.;
- коріандр мелений — 0,25 ч. л.
Спосіб приготування:
- Сирий буряк чистимо і натираємо на тертці для корейської моркви. Посипаємо овоч сіллю та цукром і залишаємо на 20 хвилин, після чого віджимаємо.
- Буряк викладаємо в миску, додаємо пропущений через прес часник, оцет, перець, мелений коріандр.
- Доводимо до кипіння олію і виливаємо на спеції, все ретельно перемішуємо. Накриваємо миску з буряком і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
З буряків також можна приготувати незвичайний шведський салат із копченим сиром за рецептом "Телеграфа". Вам обов’язково сподобається!