Геть моркву по-корейськи: її місце з легкістю займе ця страва

Читать на русском
Автор
66048
Буряк по-корейськи – це фантастична закуска Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Буряк по-корейськи – це фантастична закуска. Фото tsn.ua

Хто б міг подумати, що це так смачно

Звичайно ж, у моркві по-корейськи нічого корейського, звичайно, немає. Вони навіть мають трагічну історію, пов’язану з насильницькою депортацією корейців із СРСР. Ми розповідали про неї докладно.

Однак цю страву ми дуже любимо, але сьогодні разом з "ТСН" пропонуємо приготувати… буряк по-корейськи. Для приготування такої страви вам знадобиться лише спеціальна тертка для корейської моркви, буряків та приправ. Головне для отримання смачного і соковитого результату — вибрати солодкий і соковитий буряк.

Як приготувати буряк по-корейськи

Інгредієнти:

  • буряк сирий — 500 г;
  • олія рослинна — 60 мл;
  • оцет 9% — 2 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець чорний мелений — 0,25 ч. л.;
  • коріандр мелений — 0,25 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сирий буряк чистимо і натираємо на тертці для корейської моркви. Посипаємо овоч сіллю та цукром і залишаємо на 20 хвилин, після чого віджимаємо.
  2. Буряк викладаємо в миску, додаємо пропущений через прес часник, оцет, перець, мелений коріандр.
  3. Доводимо до кипіння олію і виливаємо на спеції, все ретельно перемішуємо. Накриваємо миску з буряком і відправляємо в холодильник на 2-3 години.

З буряків також можна приготувати незвичайний шведський салат із копченим сиром за рецептом "Телеграфа". Вам обов’язково сподобається!