Не просто кексики, а сама ніжність: лінива випічка до чаю

Читать на русском
Автор
44596
Спробувавши мафіни один раз, ви більше не купуватимете кекси в магазині
Спробувавши мафіни один раз, ви більше не купуватимете кекси в магазині. Фото 1000.menu

Простий і швидкий рецепт приготування пишних, ніжних, солодких кексів для домашнього чаювання

З кисломолочного сиру можна приготувати безліч смачних страв. Його можна їсти як самостійну страву, спекти сирники, додавати до салатів або ж використовувати у випічці.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати сирні мафіни, які просто тануть у роті. Особливо вони сподобаються любителям кокоса, інформує "Просто рецепт".

Як приготувати сирні мафіни

Інгредієнти:

  • сир у брикетах — 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цукор — 140 г;
  • борошно — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • цедра з 1 лимону;
  • сіль — дрібка;
  • кокосова стружка для посипання.

Спосіб приготування:

  1. До м'якого вершкового масла додати цукор і ванільний цукор, збити міксером 1-2 хвилини до освітлення.
  2. Додати сир, збити.
  3. Не припиняючи збивати по одному додати яйця.
  4. Додати цедру та дрібку солі, все перемішати.
  5. В кінці додати борошно та розпушувач, перемішати до однорідності.
  6. Заповнити форми для мафінів на 2/3, вологою ложкою трохи розрівняти зверху.
  7. Присипати кокосовою стружкою або мигдальними пелюстками.
  8. Випікати сирні мафіни у розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.

А якщо ви любите пекти мафіни, рекомендуємо приготувати шоколадні кекси без борошна. Натомість у них поєднуються апельсин, авокадо, мелений мигдаль і какао.