До такої картоплі навіть м’ясо не знадобиться: суперпростий та ситний рецепт

Читать на русском
Автор
217371
Цією картоплею нагодуйте всю родину
Цією картоплею нагодуйте всю родину. Фото tsn.ua

З приготуванням впорається навіть кулінар-початківець.

Картопля – важливий продукт на нашому столі. Ми його смажимо, готуємо пюре, додаємо в незвичайні салати і навіть додаємо як начинку в улюблені вареники.

Сьогодні разом із "ТСН" приготуємо незвичайну запечену картоплю з сиром. Ця страва вийде настільки ситною, що вам навіть до неї м’ясо не знадобиться. У це складно повірити, але приготувати картоплю настільки просто, що її навіть чистити не треба.

Як приготувати картоплю з сиром

Інгредієнти:

  • картопля однакового розміру – 7 шт.;
  • твердий сир (будь-який) – 80 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 50 г;
  • олія – 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю промийте і проткніть зубочисткою 4-5 разів. Посоліть його, поперчіть і змастіть олією. Підготовлений коренеплід покладіть у глибоке деко і щільно закрийте фольгою. Відправте його в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку до повної готовності — це має зайняти 40-50 хвилин
  2. Для приготування начинки на дрібній тертці натріть твердий сир, кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Додайте м’яке вершкове масло|мастило| і все ретельно перемішайте.
  3. Дайте готовій картоплі трохи охолонути та зробіть ножем надрізи навхрест, не доходячи до кінця картоплі. Заповніть картоплю начинкою та поставте в розігріту духовку до 180 градусів на 3-5 хвилин, щоб сир розплавився.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити варену картоплю від шкірки. Цей лайфхак вам точно збереже час.