До такої картоплі навіть м’ясо не знадобиться: суперпростий та ситний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 205504

З приготуванням впорається навіть кулінар-початківець.
Картопля – важливий продукт на нашому столі. Ми його смажимо, готуємо пюре, додаємо в незвичайні салати і навіть додаємо як начинку в улюблені вареники.
Сьогодні разом із "ТСН" приготуємо незвичайну запечену картоплю з сиром. Ця страва вийде настільки ситною, що вам навіть до неї м’ясо не знадобиться. У це складно повірити, але приготувати картоплю настільки просто, що її навіть чистити не треба.
Як приготувати картоплю з сиром
Інгредієнти:
- картопля однакового розміру – 7 шт.;
- твердий сир (будь-який) – 80 г;
- масло вершкове – 30 г;
- часник – 2 зубчики;
- кріп – 50 г;
- олія – 1 ст. л.;
- чорний мелений перець, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю промийте і проткніть зубочисткою 4-5 разів. Посоліть його, поперчіть і змастіть олією. Підготовлений коренеплід покладіть у глибоке деко і щільно закрийте фольгою. Відправте його в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку до повної готовності — це має зайняти 40-50 хвилин
- Для приготування начинки на дрібній тертці натріть твердий сир, кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Додайте м’яке вершкове масло|мастило| і все ретельно перемішайте.
- Дайте готовій картоплі трохи охолонути та зробіть ножем надрізи навхрест, не доходячи до кінця картоплі. Заповніть картоплю начинкою та поставте в розігріту духовку до 180 градусів на 3-5 хвилин, щоб сир розплавився.
Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко очистити варену картоплю від шкірки. Цей лайфхак вам точно збереже час.