Це не страва, а гастрономічний шедевр
Важко уявити наше життя без котлет. Ми готуємо їх на свята та сімейні обіди. Рецептів їх неймовірна безліч — від звичайнісіньких котлет до швейцарських биточків з капустою.
Іноді так необхідний перевірений роками рецепт цієї страви. Саме таким і ділиться "Важно знать". Котлетки з неймовірним соусом вразять вас своєю оригінальністю та смаком. Ви не зупинитесь, поки всі не з’їсте.
Як приготувати котлети з томатним соусом
Інгредієнти:
- половина склянки рису;
- 300 г яловичого фаршу;
- 1 яйце;
- сіль та перець, свіжа зелень (петрушка, кріп), суха зелена цибуля до свого смаку;
- сушені помідори до смаку.
Для соусу:
- 2 склянки води;
- 3 ст. л. томатної пасти;
- 1 ч. л. борошна;
- 1 зуб. часнику;
- мелений коріандр, чебрець, сіль та перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо та промиваємо його холодною водою.
- У великій мисці з’єднуємо відварений рис, фарш, яйце, сіль і перець до смаку, ретельно все вимісіть. Змочіть руки у воді та обережно сформуйте котлети.
- У гарячій сковороді змішайте олію з вершковим і розігрійте. Викладіть котлети та обсмажте їх з обох боків до золотистої скоринки.
- Для приготування соусу в глибокій каструлі змішайте воду, томатну пасту, борошно, подрібнений часник, мелений коріандр, чебрець, сіль та перець на смак.
- Готові котлети посипте подрібненою зеленню, сушеною зеленою цибулею та сушеними помідорами, залийте соусом і згасіть на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Подавайте котлети з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного!