Ці котлетки завжди виходять: вся справа в соусі

Читать на русском
Автор
4196
Перевірений рецепт ідеальних котлет
Перевірений рецепт ідеальних котлет. Фото vazhnoznat.com

Це не страва, а гастрономічний шедевр

Важко уявити наше життя без котлет. Ми готуємо їх на свята та сімейні обіди. Рецептів їх неймовірна безліч — від звичайнісіньких котлет до швейцарських биточків з капустою.

Іноді так необхідний перевірений роками рецепт цієї страви. Саме таким і ділиться "Важно знать". Котлетки з неймовірним соусом вразять вас своєю оригінальністю та смаком. Ви не зупинитесь, поки всі не з’їсте.

Як приготувати котлети з томатним соусом

Інгредієнти:

  • половина склянки рису;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 яйце;
  • сіль та перець, свіжа зелень (петрушка, кріп), суха зелена цибуля до свого смаку;
  • сушені помідори до смаку.

Для соусу:

  • 2 склянки води;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ч. л. борошна;
  • 1 зуб. часнику;
  • мелений коріандр, чебрець, сіль та перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо та промиваємо його холодною водою.
  2. У великій мисці з’єднуємо відварений рис, фарш, яйце, сіль і перець до смаку, ретельно все вимісіть. Змочіть руки у воді та обережно сформуйте котлети.
  3. У гарячій сковороді змішайте олію з вершковим і розігрійте. Викладіть котлети та обсмажте їх з обох боків до золотистої скоринки.
  4. Для приготування соусу в глибокій каструлі змішайте воду, томатну пасту, борошно, подрібнений часник, мелений коріандр, чебрець, сіль та перець на смак.
  5. Готові котлети посипте подрібненою зеленню, сушеною зеленою цибулею та сушеними помідорами, залийте соусом і згасіть на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Подавайте котлети з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного!