Від таких котлеток неможливо відірватися: вся річ у секретному інгредієнті

Читать на русском
Автор
37484
Ці котлетки урізноманітнять ваше меню
Ці котлетки урізноманітнять ваше меню. Фото cookpad.com

Близькі просто ахнуть від захоплення

Соковиті, ароматні котлети з хрусткою скоринкою — одна з найпопулярніших страв на нашій кухні. Однак що робити, якщо звичні котлети вже набридли? Можна приготувати їх за незвичайним рецептом.

Саме такі дивовижні котлетки пропонує приготувати "Главред". Котлети з курячого філе та грибів — це чудова страва для тих, хто стежить за калорійністю страв і при цьому не хоче відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися смачною їжею. Вся справа в тому, що ми їх не смажитимемо, а запечемо в духовці. Спробуємо?

Як приготувати курячі котлети з грибами

Інгредієнти:

  • філе куряче — 600 г;
  • гриби — 400 г;
  • цибуля — 150 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • олія — 10-15 г;
  • мускатний горіх;
  • коріандр;
  • сухий часник;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Гриби миємо, чистимо, відправляємо на суху сковороду і солимо — так вони швидше віддадуть вологу.
  2. Через кілька хвилин додаємо масло і карамелізуємо протягом 8 хвилин, після чого додаємо часник та цибулю, мускатний горіх, сіль, перець до свого смаку.
  3. Для приготування фаршу куряче філе пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сухий часник, коріандр, сіль та перець.
  4. В отриманий фарш додаємо обсмажені гриби, ретельно перемішуємо і формуємо котлети. Викладаємо їх на застелений пергаментом лист і відправляємо в духовку на 25 хвилин при 190 градусах.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом котлет із перловки та картоплі. Ця ситна страва виручить у разі, якщо вдома не виявилося фаршу.