Хек вийде смачніше за червону рибу: готуватимете на кожну вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 62049
Ніхто не повірить, що на тарілці звичайний хек
Рибні страви відрізняються своєю користю, адже деякі компоненти нам просто життєво необхідні та отримати їх можна лише з конкретних продуктів. Якщо ви вже готували легкий суп із хека, пропонуємо ще одну страву із цієї рибки.
Нутриціолог Богдана Тарасюк пропонує рецепт запеченого з помідорами та сиром хеку. Страва виходить настільки смачною, що рідні переплутають рибку з дорогою червоною. Спробуйте раз — і ви більше не витрачатимете гроші і готуватимете рибні страви тільки за цим рецептом.
Як приготувати хек, запечений з томатами та сиром
Інгредієнти:
- хек (можна будь-яку іншу) — 500 г;
- томат – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- сметана – 3-4 ст. л;
- сир (будь-який, у нас моцарела) – 50 г;
- часник, зелень, сіль, перець – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями та викладаємо у форму для запікання.
- Хек чистимо, миємо, нарізаємо на шматочки і викладаємо на цибулю. Рибу солимо, перчимо і зверху посипаємо пропущеним через прес часником. Змащуємо все сметаною, зверху викладаємо нарізаний кільцями помідор.
- Натираємо сир, змішуємо з нарізаною зеленню та посипаємо страву.
- Відправляємо рибку в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Рекомендуємо також приготувати філе хеку з овочами та кускусом за рецептом "Телеграфа". Спробуйте — і ви захопитеся.