Хек вийде смачніше за червону рибу: готуватимете на кожну вечерю

Читать на русском
Автор
62100
Таку рибку проситимуть часто
Таку рибку проситимуть часто. Фото 1000.menu

Ніхто не повірить, що на тарілці звичайний хек

Рибні страви відрізняються своєю користю, адже деякі компоненти нам просто життєво необхідні та отримати їх можна лише з конкретних продуктів. Якщо ви вже готували легкий суп із хека, пропонуємо ще одну страву із цієї рибки.

Нутриціолог Богдана Тарасюк пропонує рецепт запеченого з помідорами та сиром хеку. Страва виходить настільки смачною, що рідні переплутають рибку з дорогою червоною. Спробуйте раз — і ви більше не витрачатимете гроші і готуватимете рибні страви тільки за цим рецептом.

Як приготувати хек, запечений з томатами та сиром

Інгредієнти:

  • хек (можна будь-яку іншу) — 500 г;
  • томат – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сметана – 3-4 ст. л;
  • сир (будь-який, у нас моцарела) – 50 г;
  • часник, зелень, сіль, перець – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями та викладаємо у форму для запікання.
  2. Хек чистимо, миємо, нарізаємо на шматочки і викладаємо на цибулю. Рибу солимо, перчимо і зверху посипаємо пропущеним через прес часником. Змащуємо все сметаною, зверху викладаємо нарізаний кільцями помідор.
  3. Натираємо сир, змішуємо з нарізаною зеленню та посипаємо страву.
  4. Відправляємо рибку в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати філе хеку з овочами та кускусом за рецептом "Телеграфа". Спробуйте — і ви захопитеся.