На обід — до Фінляндії: рецепт найсмачнішої юшки від місцевих рибалок

Читать на русском
Автор
3604
Юшка по-фінськи не залишить байдужим нікого
Юшка по-фінськи не залишить байдужим нікого. Фото tsn.ua

Страва зігріє у холодний осінній день

Рецептів перших страв — безліч. В Україні дуже популярний червоний борщ. Однак що робити, якщо навіть він трохи приївся?

Разом з "ТСН" пропонуємо вирушити до Фінляндії, щоб скуштувати їхню кухню. Для цього вам не обов’язково купувати квитки — можна просто приготувати юшку по-фінськи. Вершковий суп із сьомгою або лососем — це традиційна страва, у Фінляндії його називають lohikejtto (лохікейто). Ніжного, вишуканого смаку вусі додадуть вершки, житній хліб з маслом ідеально доповнить страву.

Як приготувати юшку по-фінськи

Інгредієнти:

  • філе лосося — 600 г;
  • вершки 20% — 1 літр;
  • помідори — 200 г;
  • картопля — 400 г;
  • цибуля-порей — 200 г;
  • морква — 200 г;
  • лавровий лист;
  • сіль, чорний перець — до свого смаку;
  • вершкове масло — 100 г;
  • вода — 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Очищену цибулю та моркву ріжемо соломкою та обсмажуємо на вершковому маслі в каструлі для супу.
  2. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до овочів. Заливаємо все водою та доводимо до кипіння. Туди ж відправляємо нарізане кубиками філе лосося.
  3. Томати очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками та відправляємо в суп. Додаємо вершки, спеції, лавровий лист та варимо на повільному вогні до повної готовності.
  4. Готову юшку посипаємо подрібненою зеленню і прикрашаємо страву шматочком житнього хліба з маслом.

Рекомендуємо також скуштувати іспанський суп "Пучеро" за рецептом "Телеграфа". Ця страва здивує вашу родину.