Щоб не стали гливкою кашею: як правильно смажити заморожені котлети

Читать на русском
Автор
4015
Напівготові котлети теж можна зробити смачнішими
Напівготові котлети теж можна зробити смачнішими. Фото Новини Live

Навіть майже готові котлети треба вміти готувати

Ми розповідали, як правильно заморожувати рибу, щоб вона залишалась смачною. Тепер ділимось порадами щодо приготування котлет-напівфабрикатів.

Напівготові котлети — це дуже зручно, адже можна приготувати смачну вечерю за лічені хвилини. Але варто знати, як їх правильно смажити. Про це розповіли на порталі "На ПЕНСІЇ".

Чому не варто розморожувати заздалегідь

Головною помилкою у приготуванні м’ясних напівфабрикатів є їх попереднє розморожування. Але робити цього не варто. Є кілька простих кроків, які дозволять приготувати їх так, щоб вони не розвалилися, не прилипли до сковороди і добре просмажилися.

Перш за все, у глибоку сковороду слід налити олію і зачекати, щоб вона добре розігрілася. Потім варто зменшити вогонь до середнього. Якщо на заморожених котлетах занадто багато інею, його треба обережно зняти його ножем, щоб не пошкодити панірування.

Викладаємо котлети на сковороду і одразу закриваємо кришкою. Якщо при цьому котлети швидко засмажуються, вогонь потрібно зменшити до мінімального. Через 5-7 хвилин можна відкрити кришку і лопаткою акуратно перевернути котлети. І знову накрити кришкою.

Після цього впродовж приготування котлети можна буде перевернути ще кілька разів. Це необхідно для рівномірного прожарювання.

У середньому заморожені котлети готуються разом 15-20 хвилин із чотирма етапами перевертання. Але, звісно ж, приготовані власноруч котлети, приміром, із курятини, будуть особливо смачними. Ми розповідали, як їх приготувати.