Яйце по-шотландськи вийде в сотню разів смачніше за звичайний омлет

Читать на русском
Автор
37501
Прокидатися з таким сніданком – одне задоволення
Прокидатися з таким сніданком – одне задоволення. Фото shuba.life

Чи не рецепт, а знахідка!

Традиційно на сніданок ми любимо поласувати яєчнею або пишним омлетом. Готувати їх неймовірно просто, а наситить цю страву може аж до обіду.

А що, якщо урізноманітнити ранкове меню і приготувати яйця по-шотландськи за рецептом theLime. Для такої незвичайної страви яйця необхідно зварити, загорнути у фарш, запанувати та підсмажити. Заінтриговані? Тоді йдемо готувати.

Як приготувати яйце по-шотландськи

Інгредієнти:

  • фарш курячий — 250 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • перець чилі – 1 ст.л.;
  • панірувальні сухарі — 150 г;
  • борошно — 3 ст.л.;
  • кріп — 20 г;
  • олія рослинна — 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо під проточною водою кріп, сушимо та дрібно нарізаємо.
  2. Перець чилі розрізаємо навпіл, видаляємо все насіння, подрібнюємо. Додаємо його до фаршу, все ретельно перемішуємо.
  3. Яйця варимо некруто, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
  4. Руки змочуємо у воді з лимоном (так фарш не чіплятиметься) і формуємо м’ясний коржик.
  5. Яйце повністю обвалюємо в борошні та загортаємо у фарш — у вас має вийти велика котлета.
  6. Отриману м’ясну кульку обмочуємо в яйці та обвалюємо в панірувальних сухарях.
  7. Яйце по-шотландськи обсмажуємо у фритюрі приблизно 3 хвилини. Акуратно за допомогою шумівки дістаємо його і перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію. Те саме проробляємо з іншими яйцями та подаємо на стіл.

Пропонуємо подавати такі яйця з домашньою гірчицею за рецептом "Телеграфа". У вас вийде неймовірно смачна страва.