Яйце по-шотландськи вийде в сотню разів смачніше за звичайний омлет
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 37501
Чи не рецепт, а знахідка!
Традиційно на сніданок ми любимо поласувати яєчнею або пишним омлетом. Готувати їх неймовірно просто, а наситить цю страву може аж до обіду.
А що, якщо урізноманітнити ранкове меню і приготувати яйця по-шотландськи за рецептом theLime. Для такої незвичайної страви яйця необхідно зварити, загорнути у фарш, запанувати та підсмажити. Заінтриговані? Тоді йдемо готувати.
Як приготувати яйце по-шотландськи
Інгредієнти:
- фарш курячий — 250 г;
- яйця — 3 шт.;
- перець чилі – 1 ст.л.;
- панірувальні сухарі — 150 г;
- борошно — 3 ст.л.;
- кріп — 20 г;
- олія рослинна — 300 мл.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо під проточною водою кріп, сушимо та дрібно нарізаємо.
- Перець чилі розрізаємо навпіл, видаляємо все насіння, подрібнюємо. Додаємо його до фаршу, все ретельно перемішуємо.
- Яйця варимо некруто, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
- Руки змочуємо у воді з лимоном (так фарш не чіплятиметься) і формуємо м’ясний коржик.
- Яйце повністю обвалюємо в борошні та загортаємо у фарш — у вас має вийти велика котлета.
- Отриману м’ясну кульку обмочуємо в яйці та обвалюємо в панірувальних сухарях.
- Яйце по-шотландськи обсмажуємо у фритюрі приблизно 3 хвилини. Акуратно за допомогою шумівки дістаємо його і перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію. Те саме проробляємо з іншими яйцями та подаємо на стіл.
Пропонуємо подавати такі яйця з домашньою гірчицею за рецептом "Телеграфа". У вас вийде неймовірно смачна страва.