Як взимку перевозити домашніх улюбленців в авто: поради для власників собак, котів та папуг

Читать на русском
Автор
5711
Дізнайтеся, як перевозити улюбленців у машині
Дізнайтеся, як перевозити улюбленців у машині. Фото Freepik

Прості правила про які потрібно пам’ятати

Вирушаючи в подорожі або при переїзді власники домашніх тварин замислюються над тим, як правильно перевозити свого улюбленця. Взимку це питання обростає новими нюансами, тому що потрібно вберегти тварину від холоду. Раніше ми розповідали, що робити, якщо ваш котик занудьгував, а сьогодні ділимося порадами, як правильно перевозити котів та інших домашніх тварин в автомобілі.

Є кілька правил, які потрібно врахувати під час перевезення тварини взимку, пише rbc.ua. Це допоможе тваринам почуватися комфортно і не нервувати при транспортуванні.

Як перевозити папуг

Папуги вимагають особливої уваги, особливо у зимовий період. Дуже важливо, щоб птах не переохолоджувався. І це потрібно враховувати при перевезенні домашнього улюбленця взимку. Перед тим, як нести клітку з папугою в машину, загорніть її у теплий плед. А перед тим треба ще розігріти салон машини, температура має бути, як у квартирі, щоб птах не замерз. Клітку з папугою у машині потрібно добре зафіксувати, щоб улюбленцю було комфортно.

Як перевозити кішок та собаки

Будь-яка поїздка для котів та собак особливо дрібних порід, це стрес. Тварина має бути безпечно зафіксована у машині, щоб не падала і не вдарялася. Найкраще перевозити кішок та дрібні породи собак у спеціальних переносках. Якщо вирішили тримати тварину на руках, сідайте ззаду, подалі від водія.

Якщо у вас велика порода собаки і ви часто возите її в машині, купіть спеціальні обмежувачі, щоб комфортно перевозити тварину у багажному відділенні подалі від водія.

При поїздці в автомобілі з тваринами запасайтеся смаколиками для свого улюбленця. А після подорожі будьте готові, що доведеться чистити машину від шерсті, слини чи крихт їжі.

Раніше "Телеграф" розповідав, які породи собак найкраще підходять для проживання у квартирі. Названі найрозумніші, віддані та доброзичливі породи.