Тішитимуть багато років: які породи кішок живуть найдовше (фото)

Читать на русском
Автор
28432
Коти супроводжують людей уже багато століть
Коти супроводжують людей уже багато століть. Фото Unsplash.com

Дехто не уявляє життя без котиків

Кішки приносять своїм господарям багато радості, вони стають справжніми членами сім’ї, здатними розуміти навіть людську мову. Однак котячий вік набагато коротший за людський, тому багато хто вибирає породи-довгожителі, щоб якомога довше насолоджуватися суспільством пухнастого друга.

У середньому кішки живуть 12 – 15 років. Однак особливістю деяких порід є тривалість життя понад 15 років, пише The Spruce. Важливо враховувати, що важлива не тільки порода, а й правильний догляд та харчування тварини.

Сіамський кіт — середня тривалість життя від 12 до 20 років

Сіамський кіт

Ці граційні вихідці з Таїланду століттями ставали об’єктом замилування людей. Загалом здоров’я у них міцне, проте деякі представники породи можуть страждати на стоматологічні та дихальні захворювання.

Бурманський кіт — середня тривалість життя від 16 до 18 років

Кішка бурманської породи

Ця порода охоче контактує з людьми і собі подібними, вона грайлива і схильна до авантюр. Живе довго і зазвичай не має проблем зі здоров’ям, але деякі "бурманці" мають схильність до деформацій черепа та глаукоми.

Єгипетська мау — середня тривалість життя від 12 до 15 років

Єгипетська мау

Красуня з неймовірною плямовистою вовною любить людей і стає справжньою частиною родини. При правильному догляді має добрі шанси дожити до глибокої старості, слабкі місця – серцеві захворювання.

Регдолл — середня тривалість життя від 15 років

Маленький регдолл

Спокійний кіт, що з симпатією ставиться до свого оточення. Здоров’я у них міцне, проте деякі представники породи схильні до каменів у сечовому міхурі та серцевих захворювань.

Сфінкс — середня тривалість життя від 10 до 15 років

Сфінксу потрібна особлива увага

Ця порода набирає все більшої популярності, добре підходить для тих, у кого алергія на котячу шерсть. Однак сфінкс вимагає підвищеної уваги — у прохолодну погоду він мерзне і потребує одягу. Хоча порода і схильна до серцевих захворювань, неврологічним проблемам та шкірним хворобам, але за належної турботи довго радує господарів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які кішки принесуть удачу вам та вашому будинку. Здавна вважалося, що кішки мають особливу енергетику, яка впливає на простір навколо.