Мало хто знає: як правильно зберігати залишки страв, щоб довше залишались свіжими

Читать на русском
Автор
1060
Все залежить від умов зберігання страв
Все залежить від умов зберігання страв. Фото freepik.com

Варто знати, особливо перед зимовими святами

Ми розповідали, як доглядати за силіконовою формою, щоб вона якомога довше служила. Тепер ділимось порадами щодо зберігання їжі.

Часто хочеться, щоб готова їжа залишалася свіжою якомога довше. Особливо це актуально у період свят, коли залишається безліч салатів та закусок. Разом з Pixelinform розповідаємо про деякі основні правила зберігання.

Перш за все, не варто залишати готову і вже охололу страву за кімнатної температури на дві години і більше. Так збільшується ризик появи у страві небезпечних мікробів.

Необхідно перевіряти температуру, за якої зберігається їжа. Вона не повинна перевищувати 5 градусів тепла у холодильнику. Для морозильної камери оптимальна температура становить близько 18 градусів зі знаком мінус.

Зберігати готові страви краще не в каструлях та сковорідках, в яких вони готувались. Перекладайте їх у контейнери зі скла або гастроємності, які щільно закриваються.

Крім цього, слід уникати "шкідливого сусідства". Є категорії продуктів, які прискорюють псування один одного. До прикладу, це м’ясо та риба, сирі та готові продукти, а також якщо молочні продукти зберігаються поряд з овочами.

Також корисна практика — робити позначки та клеїти стікери на контейнери. А на них писати час та дату закладки.

Якщо страва зберігається довше належного терміну, її варто викинути одразу, а не випробовувати долю. Також ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу.